Με την συμμετοχή περισσότερων από 10.000 Βολιωτών τιμήθηκε η 38η επέτειος του Πολυτεχνείου και στον Βόλο, στους δρόμους του οποίου πραγματοποιήθηκαν δύο πορείες.

Και οι δύο πορείες κινήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κάποια στιγμή ενώθηκαν μεταξύ τους, για να καταλήξουν έξω από τα γραφεία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, όπου και ξεκίνησαν οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής.

Είχαν προηγηθεί συμβολικές επιθέσεις σε τραπεζικά υποκαταστήματα όταν οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν στις ρίψεις αντικειμένων εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, πνίγοντας κυριολεκτικά το κέντρο της πόλης στα χημικά. Από εκείνη την στιγμή και έπειτα τα πάντα θύμιζαν πεδίο μάχης.

Οι δυνάμεις καταστολής κατάφεραν να σπάσουν την πορεία, αφού τα αναπνευστικά προβλήματα οδήγησαν σε δεκάδες λιποθυμίες πολιτών και υπαλλήλων των ανοιχτών καταστημάτων, τα οποία έδωσαν στέγη σε ανήμπορους να αναπνεύσουν πολίτες, όπως δημοσιεύει το e-volos.gr.

Ο έλεγχος χάθηκε και μικρές ομάδες εμφανίζονταν από το πουθενά και συγκρούονταν σε όλο το μέτωπο του κέντρου της πόλης, από το Δημαρχείο μέχρι το Πανεπιστήμιο, με τις διάσκορπες διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες ανταπαντούσαν κάνοντας υπερβολική χρήση χημικών ουσιών.

Λίγη ώρα αργότερα και ενώ μεγάλο μέρος της πορείας βρήκε άσυλο στο Πανεπιστήμιο, τα πνεύματα ηρέμησαν.