Την αγωνία τους εκφράζουν εργαζόμενοι, συμβασιούχοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι οποίοι ζουν εδώ και χρόνια με το φόβο της απόλυσης κάθε χρόνο.

«Και ο δήμος είναι ευχαριστημένος κι εμείς είμαστε ευχαριστημένοι από το δήμο. Απλά θέλω να μην έχω το άγχος κάθε χρόνο για ανανέωση», δηλώνει ένας συμβασιούχος που βρέθηκε σήμερα με μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση.

«Έχουμε οικογένεια και τα παιδιά μας πεινάνε. Είμαστε ξεκρέμαστοι, πεθαμένοι, δεν έχουμε άλλη λύση. Όλοι οι συνάδελφοι στην καθαριότητα αξίζουν περισσότερα απ’ αυτά που παίρνουν και πάνε να μας τα κόψουν όλα», προσθέτει ο ίδιος.

Άλλος συνάδελφός του προσθέτει το φόβο της απόλυσης, δεδομένης και της ηλικίας του. «Πρέπει να βγω στη σύνταξη, εάν μας σταματήσουν τώρα είμαι τελειωμένος. Έπειτα έχουμε οικογένεια, έχουμε άνεργους στο σπίτι. Εάν με σταματήσουν είναι για αυτοκτονία. Στα 67 δίνεται η σύνταξη κι εγώ είμαι 62. Ποιος θα με πάρει εμένα εάν μείνω άνεργος;» δηλώνει εργαζόμενος στην αποκομιδή σκουπιδιών στο δήμο Γαλατσίου.

«Ο δήμαρχος θέλει να μας πάρει, να μας κρατήσει, αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε ξεκρέμαστοι. Είμαστε μέσα στα ανθυγιεινά και κοιτάνε να μας τα κόψουν και να μας πετάξουν στο δρόμο», προσθέτει αγανακτισμένος.

Μιλώντας για τις αποδοχές του, λέει συγκεκριμένα πως «ψίχουλα είναι τα λεφτά, παίρνω 720 ευρώ το μήνα με τα οποία πρέπει να καλύψω ενοίκιο, ρεύμα, νερό, κοινόχρηστα. Παίρνω τα λεφτά και μετά από 2 μέρες ψάχνω να πάρω ψωμί».

«Από το 2014 είμαστε ανανέωση στην ανανέωση και στην αβεβαιότητα», καταλήγει ο άντρας.

Μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιούν σήμερα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τις απολύσεις συμβασιούχων από δημάρχους.

Τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων και των συνδικαλιστικών στελεχών της Ομοσπονδίας καθώς και συμβασιούχοι ζητούν την άμεση επίλυση του προβλήματος και την ακώλυτη πληρωμή όλων των εργαζομένων.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων θα έχει αργότερα συνάντηση με την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη.

Βίντεο: Γιάννης Κέμμος