Η επέμβαση της αστυνομίας έξω από το Διοικητήριο στη Θεσσαλονίκη είχε σαν αποτέλεσμα να αποχωρήσουν πολλοί διαδηλωτές από το χώρο. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα δείχνουν ήρεμα, ακούγονται συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και της τρόικας ενώ οι διαδηλωτές καλούν την κυβέρνηση να παραιτηθεί.

Νωρίτερα, τα πράγματα είχαν ηρεμήσει και πάλι, για λίγο, στη Γ. Γ. Μακεδονίας Θράκης μετά την απομάκρυνση των κουκουλοφόρων από το κύριο σώμα των διαδηλωτών. Όμως οι προθέσεις των τελευταίων να παραμείνουν έξω από το Διοικητήριο και το κάλεσμά τους για να συγκεντρωθούν κι άλλοι πολίτες προκάλεσε την αντίδραση της αστυνομίας, που χωρίς καμία αιτία επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους με γκλομπς και χημικά δημιουργώντας εικόνες πανικού, όπως κατήγγειλαν στο agelioforos.gr αυτόπτες μάρτυρες.

Κλειστή είναι και η οδός Εθνικής Αμύνης στο ύψος της Αγίου Δημητρίου, όπου κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε σκουπίδια.

Επεισόδια σημειώθηκαν και νωρίτερα μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και κουκουλοφόρων μπροστά από το Διοικητήριο. Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στα ΜΑΤ που απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ πιο πριν ομάδα περίπου 200 ατόμων φορώντας κράνη και κουκούλες έσπασε βιτρίνες καταστημάτων και τραπεζών στο κέντρο της πόλης.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να απομακρυνθούν και να ελέγξουν, όσο ήταν δυνατόν, την κατάσταση, χωρίς παρέμβαση της αστυνομίας.

(φωτογραφία αρχείου)