Για «ρεσιτάλ ασυνεννοησίας» της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη και της κυβέρνησης αναφορικά με την πρώτη προβλήτα του λιμανιού και τη διάθεσή της ή μη στον Δήμο Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει» και βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

Σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει πως «η κυβέρνηση διαψεύδει τον εαυτό της, πότε αυξομειώνοντας τον αριθμό των επενδυτών και πότε υποσχόμενη διαχειρίσεις προβλητών, άλλοτε στον Δήμο, άλλοτε στον “λαό”, σε μία εύκολη έξαρση λαϊκισμού, όπως, εξάλλου, το συνηθίζει. Η διοίκηση του Δήμου διαβεβαιώνει πως έχουν γίνει επαφές για να αποδοθεί σε αυτήν η πρώτη προβλήτα, όμως έχει να επιδείξει μόλις μία επιστολή προς τον πρωθυπουργό και αυτήν κατόπιν εορτής».

«Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα αυτής της ιδιαίτερα σοβαρής υπόθεσης, μπαίνουμε σε σκέψεις: Ή τόσο η κυβέρνηση όσο και η διοίκηση του Δήμου αποδεικνύονται αμφότεροι ανεπαρκείς να χειριστούν σοβαρά και υπεύθυνα αυτό το θέμα, ή ένας από τους δύο δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες», προσθέτει ο κ. Καλαφάτης.