Η Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βέλγιο, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών και ο πολιτιστικός όμιλος Ελληνικός Κύκλος διοργανώνουν εκδηλώσεις για το έργο του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός αιώνα από τη γέννησή του.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν κατά σειρά:

– Μουσικο-ποιητική εκδήλωση με συμμετοχή της ποιήτριας Ιουλίτας Ηλιοπούλου, του συνθέτη Γιώργου Κουρουπού και του βαρύτονου Σπύρου Σακκά τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου.

Θα προηγηθεί σύντομη ομιλία του Προέδρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Καθηγητή Γιώργου Μπαμπινιώτη, με θέμα “Η γλώσσα στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη”.

– Διεθνές Συνέδριο με συμμετοχές διακεκριμένων Καθηγητών Πανεπιστημίου και ερευνητών από την Ελλάδα, το Βέλγιο και άλλες χώρες την Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011.

Συμμετέχει στον εορτασμό η μαθητική χορωδία του Ελληνικού Γυμνασίου και Λυκείου Βρυξελλών (Κεστεκίδειο) καθώς και μαθητές του Ελληνικού Τμήματος του Ευρωπαϊκού Σχολείου ΙΙΙ.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα είναι επισκέψιμη η κινητή έκθεση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) καθώς και έκθεση βιβλίου με τίτλους έργων του νομπελίστα ποιητή και μεταφράσεις τους στα γαλλικά και φλαμανδικά.

H διοργάνωση υποστηρίζεται από την Καθηγήτρια Αρχαιολογίας ΑΠΘ και Ευρωβουλευτή Χρυσούλα Σαατσόγλου – Παλιαδέλη, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) και τη μεταφορική εταιρία VENUS.