Καταλήψεις σε όλα σχεδόν τα υπουργεία αλλά και σε δημόσια κτίρια πραγματοποιούν από το πρωί εργαζόμενοι του Δημοσίου που διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Στη μακριά λίστα των υπό κατάληψη υπουργείων, έρχεται να προστεθεί και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου οι εργαζόμενοι κρατώντας συμβολικά μαύρες σημαίες και έχοντας αναρτήσει πωλητήρια στο κτίριο διαμαρτύρονται για τη εργασιακή εφεδρεία και τις περικοπές στις αποδοχές τους, δηλώντας πως είναι μέρα πένθους για αυτούς.    

Διακόσιοι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει από τις 6 το πρωί το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης, ενόψει της άφιξης των επικεφαλής της τρόικας που επιστρέφουν σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Περίπου εκατό εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί μέσα στο υπουργείο και ακόμα εκατό στην είσοδο, ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο.

Εν τω μεταξύ, υπό κατάληψη τελούν τα υπουργεία Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης,Υγείας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Εργασίας αλλά και στο κτίριο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.