Καταλήψεις υπουργείων και απεργίες είναι  σκληρή απάντηση των εργαζομένων στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης και στην έλευση της τρόικας που δεν φαίνεται να βάζει «νερό στο κρασί» της.

Από τις 06:00 είναι αποκλεισμένο από εργαζόμενους, το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης, ενώ υπό κατάληψη είναι και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι υπάλληλοι στο υπουργείο Οικονομικών έχουν στόχο να εμποδίσουν την τρόικα να έχει συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο και όπως δηλώνουν θα παραμείνουν εκεί επί 48 ώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, Καταλήψεις ήδη πραγματοποιούνται σήμερα στα Υπουργεία : Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης, Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας , Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γεωργίας.

Στα υπόλοιπα Υπουργεία οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συνελεύσεις για απόφαση καταλήψεων.

Η ΑΔΕΔΥ σημειώνει πως: «Οι καταλήψεις πραγματοποιούνται σήμερα που επανέρχεται η τρόικα στη χώρα μας και μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν και αποφασίζονται για παραπέρα μείωση εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, τα νέα φορολογικά χαράτσια και μαζικές απολύσεις ακόμα και από το στενό δημόσιο τομέα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα οι συγκεντρωμένοι στο υπουργείο Οικονομικών δεν επέτρεψαν την είσοδο στον διευθυντή του γραφείου του Ευ. Βενιζέλου, ενώ προγραμματίζουν ανάλογη συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας.

Ακόμα, σήμερα απεργούν οι ιδιοκτήτες ταξί και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Τα νοσοκομεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00 της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που αντιδρά στην εργασιακή εφεδρεία, τις περικοπές μισθών και συντάξεων.

Στις 11 οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υγείας.

Επίσης από τις 12:30 και μέχρι τη λήξη της βάρδιας, πραγματοποιούν στάση εργασίας οι αρχαιολόγοι.

Στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος.