Στον Βόλο θα βρέθηκε χθες, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, κατόπιν πρόσκλησης του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, προκειμένου να τελέσει τον επίσημο Αγιασμό επαναλειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Πολιτών και του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Πολιτών και το Κοινωνικό Φαρμακείο, δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2011, με πρωτοβουλία του κ. Ιγνατίου, στο πλαίσιο της αναζήτησης νέων και αποτελεσματικών τρόπων ποιμαντικής συμπαράστασης στην τοπική κοινωνία. Στην προσπάθεια αυτή συστρατεύτηκαν σημαντικοί κοινωνικοί φορείς της περιοχής.

Στη Σκιάθο

Λαμπρή υποδοχή επιφυλάσσουν παράλληλα οι επικεφαλής, οι φορείς και οι κάτοικοι της Σκιάθου στον Μακαριώτατο, ο οποίος θα μεταβεί σήμερα, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, στο νησί του Παπαδιαμάντη. Ο κ. Ιερώνυμος θα μεταβεί αύριο το πρωΐ στην Σκιάθο, προκειμένου να παραστεί στην έναρξη των εργασιών του Γ΄ Διεθνούς Συνεδρίου για τον Παπαδιαμάντη, μαζί με τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο. Το συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο «Skiathos Palace» παρουσία πολύ σημαντικών προσωπικοτήτων και διοργανώνεται κατόπιν συνεργασίας της Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών, του Δήμου Σκιάθου και του Μουσείου Παπαδιαμάντη.