Αθλητές, δρομείς ορεινού τρεξίματος, επαγγελματίες και ερασιτέχνες κάθε επιπέδου καθώς και πλήθος τουριστών και επισκεπτών από όλα τα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, συμμετείχαν στο Τhe North Face Zagori Mountain Running που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 22 – 24 Ιουλίου.

Zagori2

Η WIND για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ήταν εκεί για να στηρίξει κάθε μοναδική προσπάθεια, κάθε βήμα που έφερνε τους δρομείς λίγο πιο κοντά στο στόχο τους.

Zagori1
Έναρξη αγώνα 80km

Περισσότερα από 2.000 άτομα από 30 διαφορετικές χώρες, έλαβαν μέρος στον πλέον κορυφαίο αγώνα ορεινού τρεξίματος της χώρας, διασχίζοντας τα γραφικά μονοπάτια της Τύμφης και του Ζαγορίου, σε αγώνες των 80, 42, 21 και 10χλμ., καταγράφοντας ρεκόρ συμμετοχών στην ιστορία της διοργάνωσης.

Zagori3

Ιδιαίτερη ήταν η συμμετοχή δρομέων με προβλήματα όρασης από την Ελλάδα και το Ισραήλ που τόνισαν τη δύναμη της θέλησης και της αποφασιστικότητας.

Οι αθλητές, μαζί με τους συνοδούς τους, έζησαν μία μοναδική εμπειρία και απέδειξαν περίτρανα ότι μέσα από τη σωστή αντιμετώπιση, τα προβλήματα αναπηρίας δεν αποτελούν εμπόδιο για την επίτευξη των στόχων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η διοργάνωση αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια και εξέφρασε τη διάθεση να συνεχίσει προς την ίδια κατεύθυνση και σε μελλοντικούς αγώνες.

Zagori12
Βράβευση αθλητών με προβλήματα όρασης

Η 6η χρονιά του The North Face® Zagori Mountain Running έκρυβε πολλές εκπλήξεις! Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες καταρρίφθηκαν τα ρεκόρ σε όλες σχεδόν τις διαδρομές.

Zagori7
Γενική κατάταξη ανδρών – γυναικών 42km

Εκατοντάδες δρομείς επέλεξαν να τρέξουν την πιο δύσκολη και απαιτητική διαδρομή της διοργάνωσης, με τον κορυφαίο αθλητή Δημήτρη Θεοδωρακάκο να τερματίζει πρώτος με την εξαιρετική επίδοση 9:24:22, καταρρίπτοντας το ρεκόρ αγώνα που ο ίδιος κατείχε!

Zagori4

Στις γυναίκες, πρώτη έκοψε το νήμα η Katarzina Cekoska με χρόνο 11:49:06, η οποία έκανε έναν πολύ δυνατό αγώνα, καταφέρνοντας να σπάσει το ρεκόρ διαδρομής που κατείχε η Μάρα Καλογήρου από το 2014.

Zagori5
Νικητές 80km

Ξεχωρίζοντας για ακόμα μια φορά, η Ελληνίδα αθλήτρια και πρέσβειρα της WIND Running Team Γλυκερία Τζιατζιά, στέφθηκε νικήτρια στην κατηγορία των γυναικών, κερδίζοντας παράλληλα την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη των 42 χλμ.

Zagori6
Νικήτριες 80km

Το απόγευμα του Σαββάτου, το Τσεπέλοβο γέμισε με παιδιά. Οι μικροί φίλοι του ορεινού τρεξίματος, συμμετείχαν στον παιδικό αγώνα «Ζαγοράκι» που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του φυσικού μεταλλικού νερού «ΖΑΓΟΡΙ».

Το νέο «αίμα» απέδειξε ότι έχει μέλλον και κυρίως ότι ο αθλητισμός μπορεί να αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς τους.

Zagori9
Παιδικός αγώνας

Η μέρα έκλεισε με συναυλία των Folk’n’Roll, κι ενώ αθλητές των 80km συνέχιζαν να τερματίζουν μέχρι αργά την νύχτα.

Zagori8
Έναρξη αγώνα 21km

Εκτός από τους αθλητές, συγχαρητήρια αξίζουν όλοι οι εθελοντές από την τοπική και ευρύτερη κοινωνία που συμμετείχαν στην υλοποίηση του αγώνα, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Zagori11

Η WIND θέλοντας να τους επιβραβεύσει και να τους εμπνεύσει τους προσέφερε συλλεκτικά Gear Boxes με ειδικό τεχνικό εξοπλισμό τρεξίματος.