«Δεν πάμε για ρήξη, θα βρούμε συναινετική λύση με μέτρα που θα ληφθούν το 2018, αν καταστεί αναγκαίο, ώστε να καλυφθεί το κενό των 3 δις μέσω της ανάπτυξης». Με τα λόγια αυτά σχολίασε την πορεία των διαπραγματεύσεων ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» με την Έλενα Καραγιάννη στο Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφέρθηκε και στις προβλέψεις του ΔΝΤ: «Καμία πρόβλεψη του ΔΝΤ δεν έχει επιβεβαιωθεί, επομένως γιατί θα πρέπει να αποδεχθούμε τις εκτιμήσεις του ως προς την εξέλιξη του ΑΕΠ για τα επόμενα τρία χρόνια; Αντιθέτως πολλά ινστιτούτα είναι ενθαρρυντικά για την εξέλιξη του ΑΕΠ καθώς οι προβλέψεις τους συγκλίνουν αρκετά με το ζητούμενο 3,5% του ΑΕΠ για το 2018» .

Τέλος, ο κ. Γκότσης προανήγγειλε την πολυμετοχική χρηματοδότηση ως εργαλείο στην αγορά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σύντομα θα γίνει νόμος του κράτους. «Υπάρχουν και επιχειρήσεις που δεν έχουν φύγει στο εξωτερικό και αυτές θέλουμε να τις βοηθήσουμε είπε χαρακτηριστικά» ο κ. Γκότσης.