Η αμερικάνικη ταινία Real Steel ήταν αυτό που ενέπνευσε τον 16χρονο πλέον Δημήτρη Χατζή να ασχοληθεί με την επιστήμη της ρομποτικής και να κατασκευάσει το δικό του ανδροειδές με την ονομασία «Troopy».
«Ο Troopy είναι ένα φυσικών διαστάσεων ρομπότ με ύψος 1.85μ., εκτυπωμένο εξ’ ολοκλήρου από τον τρισδιάστατο εκτυπωτή μου. Αποτελείται από 475 εκτυπωμένα κομμάτια , με 28 servo κινητήρες, ηχεία, κάμερα, xbox kinect και στην «καρδιά» του δύο μικροελεγκτές Adruino», δήλωσε αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης.
«Είναι φτιαγμένο από τουλάχιστον 1.000 μέτρα φυσικού ABS, ενώ χρειάστηκαν πάνω από 14.000 ώρες εκτύπωσης, συναρμολόγησης, προγραμματισμού και πειραματισμού», πρόσθεσε ο ίδιος.
Όπως μας εξήγησε ο Δημήτρης, ο Troopy έχει τη δυνατότητα να μιμείται άψογα σχεδόν όλες τις κινήσεις του ανθρώπινου σώματος, ενώ ερωτηθείς πως νοιώθει για τις
διακρίσεις που έχει κερδίσει έως τώρα δηλώνει κατενθουσιασμένος και ικανοποιημένος που η επιμονή και οι κόποι του επιβραβεύτηκαν.
Ο 16χρονος μαθητής λυκείου είπε ότι την ενασχόλησή του με τη ρομποτική δεν την αντιμετωπίζει πλέον ως παιχνίδι ή χόμπι αλλά σαν κάτι ουσιαστικό που ίσως τον οδηγήσει στη μελλοντική επαγγελματική του σταδιοδρομία. Επιπλέον, αποκάλυψε αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αυτή την περίοδο ασχολείται με ένα project –στην ουσία δική του εφεύρεση- και αφορά στην διαδικασία εκπαίδευσης ατόμων με ειδικές ανάγκες με στόχο τη βελτίωση της ζωής τους.