Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς Καλαμάτα, μέσω της εθνικής οδού Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, όπως και από την επαρχιακή οδό Καλαμάτας – Μεσσήνης, καθώς αποχώρησαν από το μπλόκο του Ασπροχώματος οι αγρότες με τα τρακτέρ τους.
Τον κόμβο του Ασπροχώματος κρατούσαν μέχρι την περασμένη Παρασκευή κλειστό οι αγρότες της Μεσσήνης και της περιοχής Χανδρινού, οι οποίοι συμμετείχαν και στο συλλαλητήριο της Αθήνας.
Ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης και επικεφαλής του συντονιστικού τους οργάνου Δημήτρης Μπίρης, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασύνταξης των αγροτών της περιοχής και επιστροφή τους στο Ασπρόχωμα τις επόμενες ημέρες, αφού, όπως είπε, «η αποχώρηση των αγροτών είναι προσωρινή, ώστε καθένας να μαζέψει τις υποχρεώσεις του, γιατί ανοίγει η καλλιεργητική περίοδος».
Αντίθετα, οι αγρότες της Τριφυλίας κρατούν ενεργό το μπλόκο στο Καλό Νερό, οι οποίοι, κατά τη χθεσινοβραδινή τους συνέλευση, αποφάσισαν το κλείσιμο του δρόμου για σήμερα, από τις 4 το απόγευμα έως τις 7 το βράδυ, δυσκολεύοντας εκ νέου την κυκλοφορία των οχημάτων από Κυπαρισσία προς Πύργο και από Πύργο προς Κυπαρισσία, αλλά και των οχημάτων που κατευθύνονται από Τρίπολη και Καλαμάτα προς Πύργο – Πάτρα, μέσω του κόμβου του Καλού Νερού.
Παράλληλα, οι αγρότες του μπλόκου στο Καλό Νερό, ζήτησαν την ενίσχυση των κινητοποιήσεων με περισσότερα τρακτέρ και μεγαλύτερη συμμετοχή συναδέλφων τους.
«Η εβδομάδα που έρχεται είναι κρίσιμη. Είναι εβδομάδα πολιτικών αποφάσεων, γι’ αυτό πρέπει να στηρίξουμε τα μπλόκα, να παραμείνουν τα τρακτέρ και ο δρόμος να είναι κλειστός» τόνισε εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής ο Νίκος Σινάνης, ο οποίος ανακοίνωσε και το πλαίσιο διεκδίκησης των αγροτών που είναι: «όχι» στο ασφαλιστικό, «όχι» στο φορολογικό, «όχι» στα τεκμήρια διαβίωσης, μείωση του κόστους παραγωγής, κόκκινα δάνεια, απόσυρση φόρου στο κρασί και το τσίπουρο, αφορολόγητο 12.000 ευρώ κατ’ άτομο.
Η συνέλευση των αγροτών όρισε, επίσης, μια τετραμελή Επιτροπή η οποία θα έχει την αρμοδιότητα να έρχεται σε επαφή με τα άλλα μπλόκα της Πελοποννήσου, αλλά και όλης της Ελλάδας.