Παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο, από τις 11:30 μέχρι τη λήξη της βάρδιας, και κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας, πραγματοποίησε σήμερα η ΑΔΕΔΥ, καλώντας σε συμπαράσταση στους εργαζόμενους στα πεντάμηνα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, οι οποίοι ζητούν μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Οι εργαζόμενοι στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους των οποίων η σύμβαση έληξε, ή λήγει, εντός του Δεκεμβρίου παραμένουν με σκηνές έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.

Όπως δηλώνουν ότι αισθάνονται ως εργαζόμενοι β’ κατηγορίας, καθώς παρέχουν ίση εργασία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, καλύπτοντας κενά σε προσωπικό που έχουν οι Δήμοι, με τον μισό μισθό και χωρίς τα βασικά εργασιακά δικαιώματα, ενώ με τη λήξη της σύμβασης τους οδεύουν -όπως υποστηρίζουν- στην ανεργία και στην εργασιακή περιπλάνηση χωρίς να έχουν καν το δικαίωμα επιδόματος ανεργίας.

Ο Γρηγόρης Καλομοίρης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ σε δηλώσεις του τόνισε ότι η συνέχιση του αγώνα για τους εργαζόμενους σε δήμους, δημόσιο και υπουργεία είναι ομόφωνη και «ζητούμε επίσημη απάντηση από τους αρμόδιους».

Η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι διεκδικεί «κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής και ελαστικής εργασίας», «μόνιμο προσωπικό στους Δήμους και σε όλο το Δημόσιο, για ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες και δομές που να καλύπτουν τις αυξημένες καθημερινές ανάγκες», «σταθερή δουλειά με ίσα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς και φυσικά εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων διατάξεων της Εργατικής Νομοθεσίας» και «χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις».