Στις 4 το απόγευμα θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Μιχάλη Κακογιάννη στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι.

Πλήθος κόσμου, φίλοι και συνεργάτες του σπουδαίου σκηνοθέτη από τον καλλιτεχνικό χώρο βρίσκονται στον ιερό ναό για να τον αποχαιρετήσουν.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, ενώ στον ιερό ναό βρίσκεται και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Πεταλωτής, ο Απόστολος Κακλαμάνης, η Άννα Νταλάρα και η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Νόνικα Γαληνέα, ο Μανούσος Μανουσάκης, Γιάννης Σμαραγδής, Μίκης Θεοδωράκης είναι μερικοί από τον καλλιτεχνικό χώρο που βρίσκονται εκεί για να αποτίσουν φόρο τιμής στο Μιχάλη Κακογιάννη.

Η ταφή θα γίνει στον περίβολο του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης ενώ τη νεκρώσιμη ακολουθία θα ψάλει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν η οικογένεια και το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη ευχαριστούν την Πολιτεία για την τιμή και την αναγνώριση στο πρόσωπο και το έργο του σκηνοθέτη, με την απόφαση να πραγματοποιηθεί η κηδεία του με έξοδα του Δημοσίου. Επιθυμούν ωστόσο τα χρήματα να αποδοθούν στο υπουργείο Πολιτισμού.