Υπέρ της ολοκλήρωσης του Μετρό Θεσσαλονίκης και της ενίσχυσης των θέσεων των εργαζομένων τάχθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας σε συζήτηση που έγινε μετά από παρέμβαση του γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Παππά. Ο κ. Παππάς κάλεσε το Συμβούλιο να ζητήσει άμεσα την επανέναρξη των εργασιών στη βασική γραμμή, την επιστροφή των εργαζομένων στη δουλειά τους με τους ίδιους όρους απασχόλησης και τη διαβεβαίωση ότι το έργο θα ολοκληρωθεί.
Όπως τόνισε ο αναπληρωτής περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Γιώργος, «ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι στο πρόβλημα και οφείλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε αφενός να ενισχυθεί η θέση των εργαζομένων, αφετέρου να διασφαλιστεί η συνέχιση του έργου».
Με πρωτοβουλία του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, Αντώνη Γυφτόπουλου, συντάχθηκε επιστολή, η οποία θα σταλεί στα συναρμόδια υπουργεία. Σε αυτήν εκφράζεται προβληματισμός για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το έργο του Μετρό και ζητείται, μεταξύ άλλων, η άμεση επανέναρξη των εργασιών, η παρέμβαση του υπουργού πολιτισμού για την κατάργηση του αρχαιολογικού τμήματος, η αποκατάσταση των εργαζομένων και η απόδοση ευθυνών σε όσους είχαν την ευθύνη επίβλεψης του έργου.
Σύμφωνος με την ανάληψη πρωτοβουλίας για το θέμα δήλωσε, από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Θανάσης Μπασδάνης. Έμφαση στα προβλήματα των εργαζομένων έδωσε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου από τη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα». Γεφύρι της ‘Αρτας χαρακτήρισε το έργο ο Νίκος Χρυσομάλλης από την «Ελληνική Αυγή».
Απορία για τις απολύσεις αρχαιολόγων και συντηρητών εξέφρασε, από την παράταξη «Συμμετέχω», η Χρυσούλα Παλιαδέλη, ενώ την άποψη ότι πρέπει να γίνουν προσλήψεις εξέφρασε ο Γιάννης Ζιώγας από τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Να δοθεί λύση στο αδιέξοδο ζήτησε η Νιόβη Παυλίδου από τους «Πολίτες Μπροστά». Με τη διαδικασία έκδοσης ψηφισμάτων διαφώνησαν ο Μιχάλης Τρεμόπουλος από την «Οικολογία Αλληλεγγύη» και ο Θανάσης Αγαπητός από την «Ανταρσία».