Σε απόγνωση βρίσκονται οι γονείς των μαθητών της Γ’ τάξης του Γυμνασίου των Μεταξάδων του ακριτικού Έβρου. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι ενώ έχει μεσολαβήσει ένας και πλέον μήνας από την έναρξη του σχολικού έτους το σχολείο εξακολουθεί να μην έχει καθηγητές μαθηματικών και πληροφορικής, παρά το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν δυο φάσεις πρόσληψης εκπαιδευτικών.
Το newsbeast.gr επικοινώνησε με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ακριτικού σχολείου προκειμένου να γνωστοποιηθεί το μέγεθος του προβλήματος. « Η κόρη μου είναι Γ’ Λυκείου και θα κληθεί να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις σε μαθήματα που δεν έχει καν διδαχτεί» τόνισε η κ. Τριάδα Μπούχτσιου, που μας γνωστοποίησε ότι δεν υπάρχει καμιά δέσμευση για το πότε θα καλυφθούν τα εν λόγω κενά.
«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Είμαστε παραμελημένοι ούτως ή άλλως αλλά θα πρέπει να εξασφαλίσουμε τα αυτονόητα για τα παιδιά μας. Δε νομίζουμε ότι επειδή πρόκειται για ένα ολιγάριθμο σχολείο μπορεί να στερήσει κάποιος από τα παιδιά μας τη μόρφωση» υπογράμμισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ στο ερώτημά μας αν υπάρχει κάποια ενημέρωση για την επίλυση του θέματος από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μας ανέφερε ότι της γνωστοποιήθηκε ότι δε μπορούν να πιέσουν τους εκπαιδευτικούς να επιλέξουν το σχολείο των Μεταξάδων και όχι άλλα σχολεία.
Η κ.Μπούχτσιου δήλωσε ότι έχουν στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας ενώ η αντίδραση δε θα σταματήσει στην επιστολή καθώς οι γονείς είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα αυτονόητα για τα παιδιά τους. «Θα κινητοποιηθούμε, δε θα το αφήσουμε έτσι, ότι χρειαστεί να κάνουμε θα το κάνουμε» δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου.
«Η αντοχή μας και η υπομονή μας έχουν εξαντληθεί. Τελειώνει σχεδόν και ο Οκτώβριος και οι μαθητές δε διδάσκονται δυο πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα» τόνισε η κ.Μπούχτσιου, γνωστοποιώντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το σχολείο αντιμετωπίζει προβλήματα με κενά εκπαιδευτικών.
«Ας δεσμεύονταν ότι θα καλυφθούν τα κενά έστω τέλη Οκτωβρίου, είχαμε όλη την υπομονή να περιμένουμε αλλά δυστυχώς βλέπουμε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον απολύτως» δήλωσε.
Σημειώνουμε ότι υπήρχαν 11 λειτουργικά κενά μαθηματικών στον Έβρου και στη Β’ φάση οι προσλήψεις ήταν μόλις 4 με αποτέλεσμα να παραμένουν 7 κενά με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μαθησιακή διαδικασία. Τα λεγόμενα της Προέδρου του Συλλόγου καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος.
Καλόγηρος Βασίλειος