Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς μπαίνει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά την έντονη κριτική που της ασκήθηκε πέρσι για έλλειψη εορταστικού πνεύματος.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και εγκρίθηκε η διενέργεια δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού για την προμήθεια και τοποθέτηση «Εορταστικού διάκοσμου» με προϋπολογισμό περίπου 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού σκοπός είναι η ανανέωση του φωτεινού διακόσμου, σε κόμβους, πλατείες και κεντρικές οδούς του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά την απόσυρση των παλιών, λόγω φθοράς.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, υποστήριξε πως «πρώτο βήμα είναι να πάμε σε μια φωτισμένη πόλη για τα Χριστούγεννα και στη συνέχεια να επεκταθούμε στις κοινότητες. Η αισθητική είναι πρωτόγνωρη και το μόνο μέλημα μας είναι να προλάβουμε».

Οι νέες κατασκευές θα είναι ελαφρές, χαμηλής κατανάλωσης σε αντίθεση με τις παλαιότερες που ήταν εξαιρετικά ενεργοβόρες.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει κρεμαστές μπάλες για τον κόμβο του Δημαρχείου, αλλά και τεχνητά δέντρα, ύψους 9 μέτρων, τα οποία θα στηθούν τόσο στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας όσο και στον κόμβο Παπαναστασίου με Καραμανλή και στα σημεία της Αριστοτέλους που ενώνονται με Εγνατία και Μητροπόλεως.  Επιπλέον, θα διακοσμηθεί η Πλατεία Αριστοτέλους, θα υπάρχουν γιρλάντες και κατασκευές με αστέρια σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ οι κορμοί των δέντρων που βρίσκονται στο Βασιλικό Θέατρο προβλέπεται να διακοσμηθούν με φωτάκια led.