Δήμαρχος αρνείται να περισυλλέξει σκουπίδια στα όρια με γειτονικό δήμο
επειδή, όπως λέει, προέρχονται από γαμήλιο γλέντι που διοργανώθηκε στην
άλλη πλευρά των «συνόρων»! Σκουπίδια με… «διαβατήριο» δεν είχαμε
ξαναδεί, αλλά…  ποτέ δεν είναι αργά!

Εδώ και τέσσερις μέρες ένας σωρός σκουπίδια στα όρια των δύο δήμων διχάζει Ιωνία και Άγιο Μηνά στη Χίο.
Αιτία η προέλευσή τους, αφού όπως φαίνεται στο δήμο Αγίου Μηνά αποκτούν τη συνήθεια να ζητάνε από τα απορρίμματα «διαβατήριο» και, αν δεν είναι δημοτών τους, αρνούνται την αποκομιδή τους!

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ο δήμος Αγίου Μηνά αρνείται να στείλει απορριμματοφόρο στον κάδο που βρίσκεται στα όρια με Ιωνία λίγο μετά τη διασταύρωση προς Αγία Φωτιά, αφού, όπως λέει, τα σκουπίδια εκεί προέρχονται από ένα γαμήλιο γλέντι που διοργανώθηκε σε κέντρο διασκέδασης που βρίσκεται στα όρια του γειτονικού δήμου…

Το αποτέλεσμα είναι πως από το περασμένο Σάββατο οι σωροί σκουπιδιών λόγω και της ζέστης να ζέχνουν σκορπώντας δυσοσμία στη γύρω περιοχή στην οποία βρίσκονται και σπίτια.

Σχολιάζοντας ο δήμαρχος Αγίου Μηνά Γ. Παντελάρας σημείωσε ότι όχι μόνο θα αρνηθεί να τα μαζέψει -και ας είναι στα όρια του δήμου, αλλά επιπλέον θα επιβάλει πρόστιμο στον επιχειρηματία του κέντρου διασκέδασης, ώστε ο τελευταίος να υποχρεωθεί να τα απομακρύνει με δικά του μέσα.

Όπως λέει, η αποκομιδή τους είναι υποχρέωση του δήμου Ιωνίας, αφού και τα ανάλογα τέλη καθαριότητας που πληρώνει το κέντρο διασκέδασης καταλήγουν στα ταμεία του παραπάνω δήμου και όχι σ’ εκείνα του δήμου Αγίου Μηνά.

Πηγή: Η Αλήθεια