Η δίκη γυναικολόγου-μαιευτήρα του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.
Η υπόθεση αφορούσε σε γέννα 27χρονης τον Απρίλιο του 2006. Η εγκυμονούσα έφερε στον κόσμο το παιδάκι της με καισαρική τομή που έγινε εκτάκτως και ο μαιευτήρας κατηγορείται ότι ζήτησε από το ζευγάρι χρηματικό ποσό 500 ευρώ.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο για παθητική δωροδοκία τον γιατρό και επέβαλε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με τριετή αναστολή.
Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου βασίστηκε σε ισχυρισμούς που ήθελαν το ζευγάρι να είχε αποφασίσει να κινηθεί δικαστικά για λόγους εκδίκησης, μετά τα προβλήματα υγείας που παρουσίασε το βρέφος και τα οποία δεν διαγνώστηκαν ούτε πριν τον τοκετό ούτε μετά τη γέννηση του μωρού και την πολυήμερη παραμονή του σε θερμοκοιτίδα στο Νοσοκομείο Βόλου, όπως δημοσιεύει ο Ταχυδρόμος.
Μάρτυρες οι οποίοι κατέθεσαν στο δικαστήριο από την πλευρά των γονέων περιέγραψαν όσα συνέβησαν έξω από το χειρουργικό θάλαμο την ημέρα της έκτακτης εισαγωγής της εγκυμονούσας για καισαρική τομή.
Ο κατηγορούμενος γιατρός στην απολογία του ανέφερε ότι η καισαρική τομή προέκυψε επιβεβλημένη μετά από εξετάσεις που διενεργήθηκαν από τον εφημερεύοντα γιατρό της Κλινικής του Νοσοκομείου στη διάρκεια τακτικού ελέγχου για την εξέλιξη της κύησης. Ανέφερε ότι από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε κίνδυνος για ενδομήτριο θάνατο, καθώς το έμβρυο ήταν ελλιποβαρές.
Η επέμβαση διεξήχθη άψογα, χωρίς κανένα πρόβλημα, είπε ο γιατρός και τόνισε: «Θέλουν να με εκδικηθούν. Χρεώνομαι το πρόβλημα υγείας που παρουσιάστηκε τον Αύγουστο στο βρέφος, για το οποίο δεν υπήρχε κανένα σύμπτωμα όταν γεννήθηκε». Ο ίδιος υποστήριξε ότι η μήνυση που έγινε σε βάρος του τον Οκτώβριο του 2006 τον έχει διασύρει και έχει αλλάξει τη ζωή του, χωρίς κάτι αντίστοιχο να έχει συμβεί στα 27 χρόνια που υπηρετεί στο ΕΣΥ.
Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου. Στην αγόρευση η εισαγγελέας ανέφερε ότι από τις καταθέσεις μαρτύρων προέκυψε ότι ο γιατρός ζήτησε και έλαβε από το ζευγάρι το χρηματικό ποσό. Το αδίκημα τελέστηκε, είπε, ανεξάρτητα από το πότε ο μαιευτήρας έλαβε τα χρήματα, δηλαδή πριν ή μετά την καισαρική.
Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση κατά της απόφασης.