Γεύμα τιμής στα μέλη μιας πολύτεκνης οικογένειας, στα μέλη μιας
οικογένειας με παιδιά με ειδικές ανάγκες και σε μία εργαζόμενη του
Δήμου, στον τομέα της Καθαριότητας, μητέρα παιδιών με ειδικές ανάγκες,
σε εστιατόριο, στο Μικρολίμανο, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα
της Μητέραςπαρέθεσαν ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος και η πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ, Πασχαλίνα Καλαγιά.

Ο κ. Μιχαλολιάκος, μιλώντας στις μητέρες και στα παιδιά τους, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Από καρδιάς και από ψυχής, θέλω να σας πω δύο λόγια. Είναι ευλογία Θεού τα παιδιά. Και όσο περισσότερα παιδιά τόσο περισσότερη η ευλογία του Θεού σε αυτά.
Είχα και εγώ τη θεία τύχη να προέρχομαι από πολύτεκνη οικογένεια, με ένδεκα αδέλφια. Η αείμνηστη μανούλα μου, μας είχε μάθει ότι όλα τα προλαβαίνει. Χωρίς καμία στήριξη, χωρίς βοήθεια και κρατική μέριμνα. Με μια μοναδική υπερηφάνεια που μόνο η μάνα μπορεί να έχει.
Αυτό που νιώθει για τα παιδιά της, της πολλαπλασιάζει τη δύναμη και τις δυνατότητες. Να έχει όλα της τα παιδιά με φροντίδα και καλοσύνη.
Να γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να αγαπούν μόνο τον εαυτό τους αλλά και τα αδέλφια τους και τους συγγενείς τους και το διπλανό τους.
Αυτό είναι το αγαθό της αλληλεγγύης, το οποίο μια πολύτεκνη οικογένεια δεν χρειάζεται να το διαβάσει πουθενά γιατί το βιώνει. Είναι προϋπόθεση ζωής, ο ένας να στηρίζει τον άλλον.

Σκέφτομαι καμιά φορά από πού θα αντλούσα χαρά και ελπίδα εάν δεν είχα παιδί. Εύχομαι να έχετε υγεία και να είστε καλά παιδιά. Και να ξέρετε ότι στη ζωή δεν είναι τα χρήματα που φέρνουν την ευτυχία. Είναι η χαρά, η αλληλεγγύη, η υγεία, είναι να ξέρουμε ότι είμαστε χρήσιμοι άνθρωποι.

Θέλω να ξέρετε ότι η κυρία Καλαγιά και εγώ είμαστε πολύ ευτυχείς που είμαστε ανάμεσά σας. Και ασφαλώς θα τιμήσουμε ακόμη περισσότερο την μανούλα που έχει παιδιά τα οποία έχουν ανάγκη. Που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τη φροντίδα της. Κάνουμε ότι μπορούμε με διακριτικότητα και ευαισθησία. Θέλω να ξέρετε ότι είστε η σημαία μας.»