Στις… χαρτόκουτες κρατά η ελληνική γραφειοκρατία ένα ολόκληρο εργαστήριο ανάλυσης ελαιολάδου.

Εδώ και μία τετραετία έχει γίνει η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού από το Ινστιτούτο Υποτροπικών Φυτών και Ελιάς Κρήτης, ωστόσο, η καθυστέρηση, από πλευράς Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της υπογραφής των σχετικών εγκρίσεων, έχει αφήσει έναν κρίσιμο τομέα, όπως αυτόν του ελαιολάδου, χωρίς ένα πιστοποιημένο Εργαστήριο.

Ανάλογη είναι και η ζημιά με το Κινητό Εργαστήριο Αναλύσεων, πάλι του Ινστιτούτου, το οποίο κινδυνεύει να μην λειτουργήσει καθώς η κωλυσιεργία, από πλευράς Υπουργείου, είναι χαρακτηριστική. Την ίδια στιγμή… αναζητείται η κινητοποίηση των τοπικών φορέων για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

«Είναι φοβερό να μην ζητάμε λεφτά, αλλά αντίθετα να φέρνουμε και κανείς να μην ευαισθητοποιείται σε αυτήν την κατεύθυνση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Ινστιτούτου, κ. Κώστας Χαρτζουλάκης.

Η δημιουργία του Εργαστηρίου εγκρίθηκε το 2006. Ωστόσο, από τότε όλες οι γραφειοκρατικές εργασίες κινούνταν με ταχύτητα… χελώνας. Πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός, κ. Σκανδαλίδης, υπέγραψε την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δεν είχαν υπογράψει οι προκάτοχοί του Χατζηγάκης και Μπατζελή. Ωστόσο, το γραφειοκρατικό ζήτημα δεν έληξε, αφού μένει να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου και του ΕΘΙΑΓΕ, ώστε να δοθούν τα χρήματα για την παραλαβή του εξοπλισμού!

Πηγή: goodnet.gr