Σοκ προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το κρατικό αποθεραπευτήριο ΑμεΑ «Ο Άγιος Δημήτριος». Τα παιδιά τα οποία φιλοξενούνται στο ίδρυμα, όπου έχασε τη ζωή του ο Πάρης το 2021, ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Σε εικόνες που κατέγραψε η εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» το πρωί της Τρίτης 15/10, φαίνεται ένα παιδί γυμνό να είναι κουλουριασμένο σε ένα κρεβάτι με κάγκελα, ενώ άλλα παιδιά να διαβιούν μέσα σε ακαθαρσίες.

«Το παιδί μου πέθανε από ξυλοδαρμό και κάποιοι προσπάθησαν να το συγκαλύψουν»

Στο συγκεκριμένο ίδρυμα που βρίσκεται στην Πυλαία Θεσσαλονίκης είχε χάσει τη ζωή του το 2021 ο 21χρονος Πάρης και η μητέρα του, Κατερίνα Τσακιράκη, μίλησε σήμερα στην εκπομπή τονίζοντας «εύχομαι να δικαιωθεί η ψυχούλα του παιδιού μου και να είναι το τελευταίο που χάνει τη ζωή του με αυτόν τον τρόπο, αλλά δυστυχώς η κατάσταση, όπως δείχνετε, παραμένει τραγική. Το παιδί μου πέθανε από ξυλοδαρμό και κάποιοι προσπάθησαν αν το συγκαλύψουν».

Στον ΑΝΤ1 μίλησε και η Ολυμπία Κορδά, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ιδρύματος, αναφέροντας ότι «υπάρχει φοβερή έλλειψη προσωπικού και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Έχουμε στείλει σχετικές επιστολές και διεκδικούμε προσλήψεις από το 2012, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Πρόσφατα λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν προσλήψεις 94 ατόμων, αλλά περιμένουμε».