Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση και των τελευταίων περιπατητών από το Φαράγγι της Σαμαριάς, μετά το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Τετάρτη 18/9 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της Ουκρανής τουρίστριας όταν βράχος αποκολλήθηκε από το ξαφνικό μπουρίνι και καταπλάκωσε την 33χρονη γυναίκα.

Η σορός της απομακρύνθηκε από το σημείο με την επέμβαση ανδρών της ΕΜΑΚ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο των Χανίων για να διαπιστωθεί ο θάνατός της. Η πλειοψηφία των περιπατητών που βρισκόντουσαν εντός του Δρυμού απομακρύνθηκε την ίδια κιόλας ημέρα, με εξαίρεση τους 10 τουρίστες που διανυκτέρευσαν στον οικισμό που βρίσκεται μέσα στο φαράγγι και απομακρύνθηκαν με ασφάλεια το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Δέκα άτομα που παρέμεναν στον παλιό οικισμό Σαμαριάς βγήκαν από το φαράγγι. Οι άνθρωποι φιλοξενήθηκαν από τους φύλακες του δρυμού και ήρθαν στο Ξυλόσκαλο για να φύγουν. Έμειναν εκεί για λόγους ασφαλείας, γιατί είχαν καθυστερήσει στο μονοπάτι και έμειναν εκεί, διότι διαφορετικά θα ήταν όλο το απόγευμα στο μονοπάτι και θα κινδύνευαν και οι εργαζόμενοι και εκείνοι.

Εμείς εν μέρει αποκρύψαμε αυτό που είχε συμβεί, για να περάσουν ένα βράδυ πιο ήρεμο. Δεν τους το είπαμε εκείνο το βράδυ», δήλωσε ο Αλκιβιάδης Πενταράκης, εκπρόσωπος εργαζομένων στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς.

«Δεν είχαμε καμιά ενημέρωση για την κακοκαιρία από καμιά υπηρεσία. Είδαμε το φαινόμενο την τελευταία στιγμή και είχαν ήδη μπει 1071 άτομα στο φαράγγι. Προσπαθήσαμε να είναι ασφαλείς. Δυστυχώς όμως μια πέτρα που έπεσε από ψηλά έφερε το τραγικό αποτέλεσμα. Υπάρχει επίσης έλλειψη γιατρού στην Αγία Ρουμέλη. Υπήρχε ένας γιατρός τουρίστας εκεί, αλλά η αιμορραγία ήταν ακατάσχετη και η γυναίκα πέθανε», προσέθεσε ακόμα στο τοπικό μέσο zarpanews.

Τουρίστρια από το Βέλγιο δήλωσε: «Περάσαμε πολύ ωραία το βράδυ, αλλά ήταν πολύ άσχημο αυτό που συνέβη με την κυρία στο φαράγγι. Ξεκινήσαμε να ανεβαίνουμε και μας βρήκαν οι άνθρωποι του δρυμού. Δεν φοβηθήκαμε, εμείς εργαζόμαστε στην Ελβετία στις Άλπεις».

Συγκλονίζουν τα βίντεο από τον απεγκλωβισμό περιπατητών από το φαράγγι την ώρα που τα ορμητικά νερά από την έντονη και ξαφνική νεροποντή.