Το φως της δημοσιότητας είδε μια μαρτυρία για τον 78χρονο Έλληνα που εξαφανίστηκε στην Κωνσταντινούπολη, με έναν Τούρκο να δηλώνει πως τον είδε να περιπλανιέται στην πόλη, ενώ έμοιαζε ταλαιπωρημένος.

Ο άνδρας μίλησε στην εκπομπή «Live News» και είπε ότι ο άνδρας που είδε φαινόταν ταλαιπωρημένος, σαν να περιπλανιόταν για μέρες.

«Όταν ήρθε σε μας τον ρώτησα εάν θέλει φαγητό ή χρήματα. Είπε ότι δεν θέλει τίποτα. Τον ρώτησα αν χρειάζεται βοήθεια, αλλά έφυγε και εξαφανίστηκε», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, ανέφερε πως δεν μπορούσε να καταλάβει τη γλώσσα που μιλούσε ο άνδρας αυτός, ενώ φαινόταν εξαντλημένος, αδύναμος και φέρεται να είχε αναπνευστικά προβλήματα.

«Δεν χάνει ποτέ την ψυχραιμία του»

Η κόρη του 78χρονου σε δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή του «Mega» ανέφερε τα εξής: «Ο πατέρας μου δεν χάνει ποτέ την ψυχραιμία του, ποτέ τον έλεγχό του. Για τον μπαμπά μου τα 4 χιλιόμετρα δεν είναι τίποτα. Η καθημερινή πρωινή βόλτα του ήταν 10-12 χιλιόμετρα με κατεύθυνση το βουνό. Ίσως αυτό να τον παρακίνησε να πάει σε ένα πάρκο με δέντρα».

«Είναι 8 μέρες στον δρόμο. Έχει πανικοβληθεί, είναι σε ένα ξένο κράτος, παντελώς μόνος και αβοήθητος. Ίσως θα μπορούσε να συμβαίνει το οτιδήποτε», πρόσθεσε στη συνέχεια.