Ένα σημάδι ζωής από τον 78χρονο συνταξιούχο οικοδόμο, Δημήτρη Παπαδημητρίου από τα Σέρβια της Κοζάνης, ο οποίος εξαφανίστηκε ενώ βρισκόταν σε εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, περιμένει με αγωνία η οικογένειά του.

Η κόρη του δείχνει τις φωτογραφίες του πατέρα της στην κάμερα του live news και τον Άγγελο Λαμπίδη. Θυμάται όμορφες στιγμές, χορούς με τον βιοπαλαιστή πατέρα της, ο οποίος έφυγε στα 12 του χρόνια για την Αθήνα, δούλεψε οικοδόμος έως το ΄71 ώσπου αποφάσισε να επιστρέψει στα Σέρβια και να ξεκινήσει την οικογένειά του.

«Ο πατέρας μου έχει το παρατσούκλι “Βαλέσας” γιατί ήταν μεγάλος συνδικαλιστής και ανθρωπιστής», λέει η κόρη του.

Αναζητούν τα ίχνη του

Ο γιος και η εγγονή του βρίσκονται ήδη δυο ημέρες στην Τουρκία και προσπαθούν μαζί με την τουρκική αστυνομία να βρουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στον εντοπισμό του.

«Ήταν πολύ ενεργητικός, χαρούμενος γελαστός. Με έκανε να αγαπήσω το διάβασμα, να λατρεύω την ιστορία», είπε η εγγονή του.

Οι συγγενείς του πιθανολογούν ότι ο 78χρονος έχει μαζί του τη νέα του ταυτότητα αλλά και το πορτοφόλι του στο οποίο είχε μετρητά και δύο τραπεζικές κάρτες. Ωστόσο, το κινητό του, το είχε αφήσει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μαζί με τα υπόλοιπα πράγματά του.

Η κόρη του 78χρονου επιμένει ότι ο πατέρας της δεν πάσχει από κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, πέραν από αλλεργικό άσθμα. Μάλιστα, τα μοναδικά φάρμακα που είχε πάρει στο ταξίδι του ήταν τα εισπνεόμενά του τα οποία χρειάζεται όταν παθαίνει κρίση με έντονο βήχα και δυσκολεύεται να ανασάνει.

«Αγωνιούμε, προσπαθούμε και ελπίζουμε ότι θα γυρίσει κοντά μας και θα είναι υγιής. Η χθεσινή ενημέρωση είναι ότι δεν έχει φτάσει στο ξενοδοχείο. Είναι αισιόδοξοι, γιατί μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σε κανένα νοσοκομείο. Οι τουρκικές Αρχές μας είπαν να αισιοδοξούμε και να ελπίζουμε», είπε η κόρη του αγνοούμενου.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 78χρονου συνεχίζονται, ενώ οι τουρκικές Αρχές έχουν ενημερωθεί.