Αστάθεια θα επικρατήσει τόσο σήμερα, όσο και τις επόμενες μέρες στη χώρα μας, κυρίως τις απογευματινές ώρες, με τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού να είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, ενώ θα σημειώνεται και μεγάλη ηλεκτρική δραστηριότητα, με πτώση κεραυνών.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ενδέχεται τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα.

Πιο συγκεκριμένα ο μετεωρολόγος του Open αναφέρει ότι ενα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό προς την περιοχή της κεντρικής Μεσογείου, θα απασχολήσει πολλές περιοχές της Ευρώπης για τις επόμενες αρκετές ημέρες.

Κύματα κακοκαιριών από τη δυτική-βορειοδυτική Ευρώπη κινούνται ανατολικά και μπαίνουν στη Μεσόγειο τα οποία θα επηρεάσουν τη χώρα μας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

«Εκεί, θέλει μεγάλη προσοχή γιατί η Μεσόγειος εμφανίζει υψηλές θερμοκρασιακές τιμές με τις θάλασσές μας να έχουν εγκλωβίσει μεγάλα ποσά θερμότητας, με αποτέλεσμα το φαινόμενο να ενισχύεται και να δίνει μεγάλες κακοκαιρίες», τονίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.  

Επιπλέον, αναφέρει ότι στη χώρα μας έχουμε άστατο καιρό με μπόρες και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, χωρίς να επηρεαζόμαστε από κάποιο οργανωμένο σύστημα, χαρακτηρίζοντας το πεδίο των πιέσεων ομαλό και ήπιο, αλλά με αστάθεια κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Σήμερα αργά το απόγευμα θα δούμε και πάλι συννεφιές κατά μήκος του ηπειρωτικό κορμού, από τα βόρεια προς τα νότια τμήματα, όπου και θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, τονίζει και υπογραμμίζει πως είμαστε σε μια εποχή που τα φαινόμενα μπορεί να κρατούν λίγο όσο αφορά τη χρονική τους διάρκεια, όμως χρειάζονται προσοχή, γιατί  μπορεί να συνοδεύονται από έντονους κεραυνούς, μεγάλο όγκο νερού, ακόμη και χαλαζοπτώσεις.

Αύριο Πέμπτη (05/09) θα παρουσιαστεί ξανά αστάθεια κυρίως σε ορεινούς όγκους του ηπειρωτικού κορμού, καθώς πλησιάζει μια διαταραχή από τα βόρεια Βαλκάνια.

Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, αναφέρει πως αρκετές μπόρες και καταιγίδες αναμένονται τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας σήμερα.

Την Πέμπτη η αστάθεια θα είναι πολύ περιορισμένη με λίγες μεμονωμένες μπόρες σε ορεινές περιοχές.

Την Παρασκευή (06/09) η αστάθεια επιστρέφει στη βόρεια Ελλάδα κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, ενώ το Σάββατο (07/09), στην κεντρική Μακεδονία αλλά και σε άλλες περιοχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και τις Σποράδες αναμένεται άστατος καιρός.