Σοκάρουν όσα αποκαλύπτει ο δάσκαλος δημοτικού σχολείου στη Ρόδο, ο οποίος αναγκάστηκε να ζει μέσα στο αυτοκίνητό του για έναν ολόκληρο μήνα, καθώς, όπως ο ίδιος λέει, δεν μπορεί να συντηρηθεί όταν πληρώνει ενοίκιο 400 ευρώ για μια γκαρσονιέρα.

Μιλώντας στο «OPEN» ο εκπαιδευτικός δήλωσε ότι δεν ήθελε αρχικά να δημοσιοποιήσει το στεγαστικό του πρόβλημα, αλλά οι συνθήκες τον οδήγησαν σε αυτό το σημείο, καθώς έκανε ντους σε ντουζιέρες στην παραλία νωρίς το πρωί.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

«Έμενα στο αμάξι και έκανα ντουζ στις ντουζιέρες στη θάλασσα νωρίς το πρωί, γιατί τι να κάνω; Δεν μπορώ εγώ να πληρώνω κάθε μέρα ξενοδοχείο, δεν έχω και τόσα λεφτά (…). Το διάστημα που ήμουν εκεί δεν βρήκα», δηλώνει στο «OPEN».

«Δεν μου άρεσε όλο αυτό και ανέβασα αυτήν την αγγελία, ότι εγώ, εντάξει, δεν μπορώ να πληρώσω 400 ευρώ γκαρσονιέρα και αναγκαστικά κάνω αυτό, που δεν ξέρω αν ήταν κάτι σωστό ή λάθος, αλλά σίγουρα δεν μπορεί κάποιος να είναι σε ξένο μέρος, να παίρνει 1.000 ευρώ μισθό και να δίνει 400 γκαρσονιέρα ή να περιμένει να μπει Οκτώβριος.

Πάλι σε ένα δωμάτιο που βρήκα οικονομικό, θα έπρεπε να μπω τέλη Οκτωβρίου και να βγω Απρίλιο», λέει.

Ο πρόεδρος των καθηγητών στο Ρέθυμνο δήλωσε το πρωί στο «OPEN» ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που κρύβουν την ιδιότητά τους, για να βρουν ευκολότερα σπίτι.

«Στο Ρέθυμνο γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί αναπληρωτές, οι οποίοι αποφεύγουν να το δηλώσουν, γιατί ξέρουν την κατάσταση που υπάρχει με την έλλειψη στέγης και τα πολύ ακριβά ενοίκια», λέει ο Χρήστος Σουρούλης.

«Δυστυχώς, σήμερα οι περισσότεροι Δήμοι στη χώρα δεν βοηθούν, δεν δίνουν επιδόματα ενοικίου, δεν βοηθούν και τους εκπαιδευτικούς να βρουν κάποια σπίτια, που να είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση αλλά και σε ένα ενοίκιο που να μπορούν να ζήσουν», αναφέρει από πλευράς της η Στέλλα Μανουσογιωργάκη, αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ.