Ο ΟΑΣΘ υποδέχεται το επιβατικό κοινό από την προσεχή Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, διανύοντας την καλύτερη φάση των τελευταίων ετών.

«Ο Οργανισμός μπαίνει στο χειμερινό πρόγραμμα λειτουργίας του ενισχυμένος με λεωφορεία και ανθρώπινο δυναμικό», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του.

Σε σχέση με πέρσι τον Σεπτέμβριο θα δρομολογεί περί τα 40 επιπλέον λεωφορεία, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση της τάξης του 16%. Πιο συγκεκριμένα, από περίπου 260 λεωφορεία που δρομολογούσε πέρσι, φέτος θα δρομολογεί κατ’ ελάχιστον 300.

«Έχουμε δεσμευθεί για τη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού και εργαζόμαστε μεθοδικά για την επίτευξη του στόχου αυτού. Ο ΟΑΣΘ φέτος είναι πολύ καλύτερος σε σχέση με πέρσι. Αφενός το 1/3 και πλέον του στόλου του, αποτελείται από τα καινούρια ηλεκτρικά λεωφορεία. Αφετέρου ο Οργανισμός διαθέτει 190 νεοπροσληφθέντες οδηγούς, δίνοντας τη δυνατότητα στον ΟΑΣΘ να μπορεί να δρομολογεί περισσότερα λεωφορεία», σημειώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κώστας Ταγγίρης.

Ο ίδιος τονίζει ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρξει περαιτέρω ποιοτική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Οργανισμού, καθώς θα ανανεωθεί το σύνολο του στόλου, με λεωφορεία νεότερα από αυτά που κυκλοφορούν σήμερα.

Αυτό θα επιτευχθεί με την προμήθεια 164 λεωφορείων, για τρία χρόνια, με τη μέθοδο της χρονομίσθωσης, η οποία προχωρά μέσω δημόσιου διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Τα λεωφορεία αυτά θα είναι ηλικίας κάτω των δέκα ετών και ένα μέρος τους ολοκαίνουρια.

«Ο ΟΑΣΘ, μέρα με τη μέρα, αλλάζει επίπεδο. Θέλω όμως να υπενθυμίσω στους επιβάτες ότι οι αστικές συγκοινωνίες που παρέχει ο Οργανισμός αποτελούν ένα δημόσιο αγαθό, το οποίο ωστόσο δεν παρέχεται δωρεάν. Για να μπορέσουν οι συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης να παρουσιάζουν διαρκή βελτίωση, απαιτείται οι επιβάτες να χρησιμοποιούν εισιτήριο ή κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τις μετακινήσεις τους. Καλώ το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης να πληρώνει εισιτήριο, το οποίο μάλιστα είναι από τα φθηνότερα της Ευρώπης», καταλήγει ο κ. Ταγγίρης.