Συνεχίζεται η επιχείρηση καθαρισμού των χιλιάδων νεκρών ψαριών από το παραλιακό μέτωπο του Βόλου. Στην προσπάθεια αυτή έχει τοποθετηθεί προστατευτικό δίχτυ, με τα ψάρια να έχουν σχηματίσει κυριολεκτικά ένα βουνό.

Το προστατευτικό πλέγμα που θα συγκρατεί τον όγκο των ψαριών, ώστε να μην καταλήγουν στο Παγασητικό κόλπο, τοποθέτησε ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου στην εκβολή της σήραγγας της Κάρλας προς τον Ξηριά.

Μηχανήματα της περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν στο σημείο, για να απομακρύνουν τους όγκους των νεκρών ψαριών και, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί πάνω από 57 τόνοι νεκρών ψαριών. Οι εικόνες που μεταφέρει το «TheNewspaper» είναι σοκαριστικές και δείχνουν το μέγεθος της τεράστιας οικολογικής καταστροφής.

Παρέμβαση του εισαγγελέα

Αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα για το ζήτημα των νεκρών ψαριών στον Παγασητικό διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου, μετά την έντονη ανησυχία και αναστάτωση που έχει προκληθεί στην πόλη.

Επίσης, θα διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου των ψαριών, αν φτάνουν ήδη νεκρά στον Παγασητικό μέσω του θυροφράγματος ή αν πεθαίνουν λόγω των αλλαγών στο περιβάλλον τους κ.ά.