Αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα για το ζήτημα των νεκρών ψαριών στον Παγασητικό διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου, μετά από την έντονη ανησυχία και αναστάτωση που έχει προκληθεί στην πόλη.

Οι εικόνες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα ενημέρωσης προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί η ποιότητα των υδάτων στον Παγασητικό και οι πιθανές αιτίες θανάτου των ψαριών στις παραλίες της Μαγνησίας.

Η έρευνα έχει ανατεθεί στον λιμενάρχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα, με οδηγίες να πραγματοποιηθούν αναλύσεις από διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ρύπανση και αν η λίμνη Κάρλα είναι η πηγή του προβλήματος, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Επίσης, θα διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου των ψαριών, αν φτάνουν ήδη νεκρά στον Παγασητικό μέσω του θυροφράγματος ή αν πεθαίνουν λόγω των αλλαγών στο περιβάλλον τους κ.α.

Παράλληλα, η έρευνα θα εξετάσει τις ενέργειες που έγιναν από τον δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας στις περιοχές όπου εμφανίστηκαν τα νεκρά ψάρια, συμπεριλαμβανομένων της παραλίας, του λιμανιού, του Αναύρου, των Αλυκών και της Νέας Αγχιάλου.