Ο αδερφός του 19χρονου Γιάννη που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική δεν μπορεί να ξεχάσει τις απεγνωσμένες προσπάθειές του να κρατηθεί από κάπου.

«Πήγαμε στο λούνα παρκ, για να περάσουμε ωραία. Πήγαμε στο παιχνίδι εκείνο, γιατί μας έκανε εντύπωση. Καθόμαστε και έρχεται αυτός και μας λέει να κάτσουμε σε άλλη θέση. Στο καρεκλάκι που έγινε το ατύχημα. Στην αρχή το πηγαίνει χαλαρά και μετά πάρα πολύ δυνατά. Σε σημείο που δεν άντεχα και έσφιγγα τα δόντια μου. Ακούω ‘σκρατς σκρατς’ πίσω από την πλάτη μου. Νιώθω να ξεκολλάει. Του λέω: “Γιάννη, σπάει το κάθισμα!”», είπε ο αδερφός του 19χρονου Γιάννη στην εκπομπή «LiveNews».

«Προσπάθησε να πιαστεί από την μπλούζα και το τσαντάκι μου. Σκίστηκε και η μπλούζα και το λουρί της τσάντας. Λέω με τον αδελφό μου “δεν αντέχω, πάει πολύ γρήγορα”. Γελάει και ξαφνικά νιώθω να σπάει το κάθισμα. Με κοιτάει, τον κοιτάω, ακούω ένα κρακ και βλέπω τον αδελφό μου να εξαφανίζεται από δίπλα μου».

«Χωράτε, μην αγχώνεσαι»

Ο αδερφός του 19χρονου νεκρού αναφέρθηκε και στη συζήτηση που είχε με τον χειριστή του μηχανήματος πριν ξεκινήσει η μοιραία βόλτα.

«Πριν κάτσουμε του λέω: “Πώς μας κόβεις να χωράμε σε ένα κάθισμα;”. Μου λέει: “Χωράτε. Μην αγχώνεσαι”», τονίζει.

«Εγώ ήμουν ανάσκελα για άλλα 10 δεύτερα, γιατί αυτός σηκώθηκε και έφυγε και το άφησε ανοιχτό. Ήρθε άλλος και το σταμάτησε. Με τα πόδια προσπάθησε να το σταματήσει. Δεν ήξερε πώς να το σταματήσει. Καταφέρνω και βγαίνω από το καρεκλάκι και πηγαίνω στον αδελφό μου και τον βλέπω σε αυτήν την κατάσταση που τον είδα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο νεαρός.

Φίλος του 19χρονου δήλωσε πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η απόδοση δικαιοσύνης, καθώς έχει χάσει τον ύπνο του εξαιτίας του τραγικού περιστατικού, που του στέρησε τον φίλο του.

«Έχω 5 μέρες να φάω και να κοιμηθώ και δεν θα μπορέσω ούτε να κοιμηθώ ούτε να φάω, αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη».