Με λόγια που συγκινούν αναφέρεται στο 50 ημερών βρέφος, τον μικρό Ιωνά που διασώθηκε στην Τήλο, ενώ ήταν παγιδευμένος σε απόκρημνη περιοχή και έπινε γάλα με θαλασσινό νερό, ο λιμενικός που συμμετείχε στη διάσωσή του.

Ο Γιάννης Κουφάκης στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ευχαριστεί πρωτίστως τους συναδέλφους του που κατάφεραν να σώσουν την οικογένεια τονίζοντας «κάναμε το αυτονόητο και τίποτα παραπάνω».

Το προσφυγόπουλο ήταν παγιδευμένο για τρεις ημέρες σε απόκρημνο σημείο με τους γονείς του και μετά τη διάσωσή του του δόθηκε το όνομα Ιωνάς, του καλόγερου που βρέθηκε στην Τήλο και ίδρυσε το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα.

«Το παν είναι να είσαι άνθρωπος με ενσυναίσθηση! Τουλάχιστον έτσι έμαθα εγώ», επισημαίνει ο λιμενικός και συμπληρώνει: «Όσον αφορά τη φωτό με τη διάσωση του μωρού, που απ’ ό,τι βλέπω κυκλοφορεί με μεγάλη ταχύτητα, να πω δύο πράγματα και από μέρους μου… κατ’ αρχάς σας ευχαριστώ όλους για τα υπέροχα λόγια σας! Με συγκινείτε και μου δίνετε δύναμη να συνεχίζω γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι μακριά απ’ τα παιδιά σου και τους αγαπημένους σου τόσο καιρό… τα εύσημα όμως πρέπει να πάνε και στους υπόλοιπους συναδέλφους του πληρώματός μας, Γιώργο Καμπουράκη και Νίκο Μουτσάκη, που κάτω από αντίξοες συνθήκες καταφέραμε να γίνουμε σανίδα σωτηρίας για αυτούς τους ανθρώπους».

Δείτε την ανάρτησή του

Όσον αφορά τη φωτό με τη διάσωση του μωρού που απ' ότι βλέπω κυκλοφορεί με μεγάλη ταχύτητα να πω δύο πράγματα και από…

Posted by Giannis Koufakis on Monday, August 19, 2024

«Να είσαι καλότυχος, μικρέ μας, και η ζωή από εδώ και πέρα να μην είναι τόσο σκληρή και άδικη μαζί σου…»

Από την πλευρά της η δήμαρχος της Τήλου, Μαρία Καμμά, αποχαιρέτησε τον μικρό Ιωνά που μετά την περιπέτειά του φεύγει από το νησί γράφοντας: «Ήρεμος, ασφαλής, στεγνός, καθαρός, με σωστή σίτιση, παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα γύρω του…

Να είσαι καλότυχος, μικρέ μας, και η ζωή από εδώ και πέρα να μην είναι τόσο σκληρή και άδικη μαζί σου… Καλό ταξίδι, μικρέ μας Ιωνά, και ευχόμαστε αύριο να μην είναι η τελευταία σου ημέρα στο νησί μας…».

Ήρεμος, ασφαλής, στεγνός, καθαρός, με σωστή σίτιση, παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα γύρω του…Να είσαι καλότυχος…

Posted by Maria Kamma on Monday, August 19, 2024