Εξαιρετικά δύσκολες ώρες βιώνει η βορειοανατολική Αττική, με τη φωτιά που ξέσπασε χθες στον Βαρνάβα να έχει περάσει πλέον στο πεντελικό όρος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. «Δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας έδωσαν ολονύχτια σκληρή μάχη, όμως παρά τις προσπάθειες η πυρκαγιά εξελίχθηκε με ταχύτητα και αυτή τη στιγμή κινείται προς την κατεύθυνση της Πεντέλης, έχει εξαπλωθεί στο Πεντελικό όρος», τόνισε σε πρωινές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης.

Ο κ. Βαθρακογιάννης τόνισε ότι οι άνεμοι κατά τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν ισχυροί, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις. «Δυστυχώς η έντασή τους αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση οι πολίτες των περιοχών που εξελίσσεται η πυρκαγιά να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών», τόνισε.

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές, ενώ σε χάρτη της NASA αποτυπώνεται το μέγεθος του πύρινου μετώπου. Το πύρινο μέτωπο φθάνει τα 30 χιλιόμετρα, ενώ οι φλόγες ξεπερνούν σε κάποια σημεία ακόμα και τα 25 μέτρα σε ύψος.

Δραματικές είναι και οι φωτογραφίες και τα βίντεο που τράβηξαν επιβάτες αεροπλάνων που έφταναν στην Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας.

🔥Συγκλονιστικές εικόνες από ψηλά όπως φαίνεται τώρα το πολύ μεγάλο μέτωπο τη #Πυρκαγιάς στην #Πεντέλη ❗️Βίντεο : Christos Pomona

Posted by Forecast Weather Greece on Sunday, August 11, 2024