Μια αδιανόητη τραγωδία έρχεται να συγκλονίσει την κοινωνία της Αμαλιάδας, με τον θάνατο ενός βρέφους 15 μηνών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το βρέφος μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από τη μητέρα του στο νοσοκομείο της πόλης.

Η πρώτη εκτίμηση για τα αίτια του θανάτου

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σε μια πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για πιθανή αιτία θανάτου την εισρόφηση. Το ιατρικό προσωπικό έδωσε τεράστια μάχη, αλλά δεν μπόρεσε να επαναφέρει το βρέφος.

«Οι συνάδελφοι του νοσοκομείου Αμαλιάδας σήμερα το μεσημέρι έζησαν μία τραγωδία. Αγοράκι 15 μηνών μεταφέρθηκε νεκρό από συγγενείς του στο νοσοκομείο», εξήγησε ο Μιχάλης Γιαννάκος και πρόσθεσε: «Οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό έκαναν ό,τι μπορούσαν, πολύ παραπάνω από ό,τι προβλέπει το πρωτόκολλο, αλλά δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν. Παραμένει στο νεκροθάλαμο και θα μεταφερθεί για ιατροδικαστική εξέταση. Η εκτίμηση είναι ότι πιθανόν πέθανε από εισρόφηση. Οι συνάδελφοι είναι σοκαρισμένοι».

Στο σπαρακτικό μήνυμα

Το ιατρικό προσωπικό που έδωσε μάχη, για να κρατήσει το μικρό αγγελούδι στη ζωή, δεν μπόρεσε να επαναφέρει το βρέφος. Εν τω μεταξύ, η ανάρτηση ενός εκ των γιατρών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλεί ρίγη συγκίνησης.

«Γιατί μας έφυγες, Άγγελε μου; Επί μιάμιση ώρα κόντρα σε χρόνους, κανόνες, αρχές, παλεύαμε να δούμε ένα σημάδι ζωής σου, για να συνεχίσουμε, ακόμα, να παλεύουμε και για μια ζωή ακόμα, αν χρειαζόταν, αρκεί να γυρνούσες πίσω
Μάταια…. Εγώ, η Χαρά, Η Αντελίνα, η Νίκη, η Ζωή, η Γιώτα, όλοι μας δώσαμε τον αγώνα μας. Ήταν αγώνας ζωής για σένα αγγελούδι μου, άλλα, κατέληξε μάταιος, και μαύρος, για όλους μας…
Γιατί, αστέρι μου, μας μαύρισες τις ψυχές…
Είμαστε όλοι πρώτα γονείς και μετά γιατροί, νοσηλευτές και κλαίμε!! Γιατί…;
Πανούργε χάρε, τι ζήλεψες από το αγγελούδι 15 μηνών!!
Καλό ταξίδι, άγγελέ μου…. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το αγγελικό, ήσυχο, γαλήνιο, γελαστό, ατάραχο, προσωπάκι σου, ως αρμόζει σε ένα Αγγελούδι….
Συλλυπητήρια στους γονείς σου και στην οικογένειά σου από όλους εμάς…», έγραψε ο γιατρός από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Γιατι μας εφυγες Αγγελε μου??..Επι μιαμισι ωρα κοντρα σε χρονους, κανονες, αρχες, παλευαμε να δουμε ενα σημαδι ζωης…

Posted by Vaggelis Dimitropoulos on Monday, August 5, 2024