Άνοιξε την περασμένη εβδομάδα η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ). Μέσα σε δέκα ημέρες συνολικά, μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024, οι υποψήφιοι καλούνται να κάνουν τις επιλογές τους.

Η συμπλήρωση και υποβολή του μηχανογραφικού είναι μία διαδικασία ιδιαίτερα σημαντική και μάλιστα, ορισμένοι εκπαιδευτικοί αναλυτές επιμένουν ότι έχει βαρύτητα ανάλογη με εκείνη των ίδιων των εξετάσεων. Για αυτόν τον λόγο, οι επιλογές πρέπει να γίνουν μετά από σκέψη και έρευνα.

Μετά τη διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής για τους 90.416 υποψήφιους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές, διεκδικώντας μία από τις 68.851 διαθέσιμες θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα, δεν αναμένονται ιδιαίτερες μεταβολές των βάσεων εισαγωγής στο 1ο, το 3ο και το 4ο Επιστημονικό Πεδίο, των Ανθρωπιστικών Σπουδών, των Σπουδών Υγείας, Οικονομίας και Πληροφορικής, αντίστοιχα. Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο, των Θετικών Σπουδών αναμένεται μικρή πτώση των βάσεων, της τάξεως των 200 έως 300 μορίων.

Πηγή: ΑΠΕ