Σε συγκέντρωση δυναμικής διαμαρτυρίας στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης προχώρησαν σήμερα κάτοικοι της Ιεράπετρας, που έφθασαν στο Ηράκλειο, με αίτημα να συναντήσουν τους κ.κ. Αρναουτάκη και Καρούντζο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της πόλης ζητώντας να μην υποβαθμισθεί.

Οι Ιεραπετρίτες με λεωφορεία και αυτοκίνητα έφθασαν στο Ηράκλειο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. Ζητούν εφημερίες και τις 30 ημέρες του μήνα (αντί των 20 που ισχύουν σήμερα), την πρόσληψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, καθώς και πρόσληψη νέου manager στη θέση του παραιτηθέντος.

Στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας είναι σύσσωμοι οι φορείς της Ιεράπετρας που με ανακοινώσεις τους δηλώνουν την αμέριστη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα της πόλης

Εκπρόσωποι των συγκεντρωμένων συναντηθήκαν με τον διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Μάνο Φραγκιαδουλάκη, όπου απέσπασαν την δέσμευση για αύξηση του προϋπολογισμού και την άμεση καταβολή 500.000 ευρώ, για να μπορέσει να λειτουργήσει το νοσοκομείο Ιεράπετρας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα μεταβούν και στην Αθήνα για να συναντήσουν τον υπουργό Υγείας.

Στο συλλαλητήριο που προηγήθηκε σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας, η συμμετοχή ήταν μαζική. Η εφορία και οι δημόσιες υπηρεσίες αποκλείστηκαν από πολίτες σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ πολλοί καταστηματάρχες κατέβασαν ρολά στα μαγαζιά τους.