Κλιμακώνεται η κόντρα του υπουργείου Υγείας με τους φαρμακοποιούς με επίκεντρο τις ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να δούμε τόσο επ’ αόριστον κλείσιμο στα φαρμακεία όσο και πληρωμή από τους ασφαλισμένους του συνολικού κόστους των φαρμάκων.

Την απόφαση αυτή έλαβε το έκτακτο πανελλαδικό συμβούλιο των 54 προέδρων, με τους τοπικούς συλλόγους να καλούνται να αποφασίσουν σε γενικές συνελεύσεις από τη Δευτέρα για το πότε θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις.

Σε κάθε περίπτωση αρχίζει τριήμερο λουκέτο στα φαρμακεία όλης της χώρας από την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου. Σκληρότερη στάση τηρεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος του Πειραιά με τα φαρμακεία να μένουν κλειστά όλη την εβδομάδα, ενώ από σήμερα δεν θα δέχονται συνταγές από πέντε ασφαλιστικά ταμεία δημοσίου, υγειονομικών, συμβολαιογράφων, ΔΕΗ και ΗΣΑΠ.

Το υπουργείο Υγείας θέτει σε ετοιμότητα τα φαρμακεία των δημοσίων νοσοκομείων.

Στις 17:00 τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής θα πραγματοποιήσουν έκτακτη γενική συνέλευση στο ξενοδοχείο Caravel για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.