Ο αστυνομικός Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην Πάτρα την Τρίτη (09/07), πήρε στα χέρια του έναν ηλικιωμένο για να τον απομακρύνει από τις φλόγες. Η κίνηση του αστυνομικού να κρατήσει σφιχτά στην αγκαλιά του τον φοβισμένο ηλικιωμένο και να τον μεταφέρει σε ασφαλές σημείο συγκίνησε αρκετό κόσμο.

Ο «πρωταγωνιστής» του περιστατικού, μιλώντας σε τοπική ιστοσελίδα της Πάτρας, ανέφερε πως η εικόνα της φωτιάς ήταν τρομακτική, συμπληρώνοντας ότι ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος και ζητούσε βοήθεια.

«Η φωτιά είχε φτάσει πίσω από τα σπίτια, ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος και ζητούσε βοήθεια. Οι εντολές μας ήταν άμεσα να εκκενώσουμε τα σπίτια και το κάναμε με όλες τις δυνάμεις που είχαμε», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ενημερώθηκα για έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος βρισκόταν στο τελευταίο σπίτι στο ύψος της φωτιάς και δεν μπορούσε να περπατήσει. Μου ζήτησαν επιτακτικά να τον βοηθήσω, κάτι το οποίο θα το έκανα έτσι κι αλλιώς, και πήγα μαζί με συναδέλφους μου. Τον σήκωσα στην αγκαλιά μου, με κρατούσε σφιχτά ο άνθρωπος, φοβούμενος, γιατί φώναζε και δεν τον άκουγε κανένας. Οι συνάδελφοί μου άνοιξαν τον δρόμο και καταφέραμε να τον κατεβάσουμε. Για καλή μας τύχη προλάβαμε και με τη βοήθεια των κατοίκων καταφέραμε να σβήσουμε τη φωτιά στο ύψος των σπιτιών».

Για το αν θα επιδιώξει να δει τον ηλικιωμένο που έσωσε, ο αστυνομικός είπε: «Έχω κρατήσει εγώ το κλειδί της οικίας και αργότερα θα μεταβώ να το παραδώσω ο ίδιος».