Η διάσημη παραλία των surfer, Κέρος, στη Λήμνο, χαρακτηρίστηκε «απάτητη» και οι κάτοικοι αντιδρούν στην απόφαση αυτή, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα Mega». Στην παραλία γίνεται kite surfing και υπάρχει τουρισμός από όλη την Ευρώπη που έρχεται από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ειδκότερα, στις 28 Ιουνίου βγήκε το πρώτο ΦΕΚ με τις απάτητες παραλίες. Το πρόβλημα είναι ότι έβγαλαν ως απάτητη την παράλια του Κέρους που έχει επιχειρήσεις beach bar, σχολές για surf, ακόμα και ξενοδοχεία, και ξαφνικά αυτή η περιοχή πρέπει να κλείσει, αναφέρει το ρεπορτάζ. Δίπλα της υπάρχει η Αλυκή που όντως είναι απάτητη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η περιοχή είναι Natura αλλά έχει βγει περαιτέρω νόμος που επιτρέπει το επιχειρείν.

Η ιδιοκτήτρια beach bar, Σταυρούλα Μπούμπουρα, στη Λήμνο μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις αντιδράσεις των κατοίκων για την παραλία Κέρος.

«Δραστηριοποιούμαι στο νησί από το 2009, ξεκίνησαν οι γονείς μου, και ανέλαβα στην συνέχεια. Εγώ γεννήθηκα στην Λήμνο. Αυτό σημαίνει ότι θα κλείσουμε το μαγαζί μας και ό,τι έχουμε πληρώσει και αγοράσει. Δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε. Η εκμετάλλευση είναι ήπια. Αυτό το ΦΕΚ ήταν τροποποιητικό, μας έπιασαν στον ύπνο», ανέφερε.