Ο καιρός αλλάζει και αναμένεται να παρουσιάσει έντονα φαινόμενα, όπως μπόρες, βροχές και ισχυρές καταιγίδες, με τον Γιάννη Καλλιάνο να σημειώνει ότι το πέρασμα της κακοκαιρίας θα είναι σύντομο.

Ο παρουσιαστής καιρού του «Mega» ανέφερε ότι τα φαινόμενα θα είναι έντονα από το πρωί της Πέμπτης (4/7) στις Σποράδες, στη βόρεια Εύβοια και στο βορειοανατολικό Αιγαίο, όπως και στη Χαλκιδική.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα πυκνότερες, και μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό. Ωστόσο, από το μεσημέρι και κυρίως από το απόγευμα ο καιρός θα χαλάσει κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα.

Την Παρασκευή (5/7) αναμένεται βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ θα πνέουν βοριάδες. Το Σάββατο (6/7) ο καιρός θα βελτιωθεί περαιτέρω και ο υδράργυρος αναμένεται να σημειώσει νέα άνοδο.

Ο καιρός της Πέμπτης

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, την Πέμπτη η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 28-30 στα βόρεια, στους 28-32 στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, και στους 30-31 βαθμούς Κελσίου στις νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 4-5 μποφόρ στο Ιόνιο και βορειοδυτικοί έως 5-6 μποφόρ και στο Αιγαίο.

Στην Αττική αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες και θερμοκρασίες 23-30 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες 4-5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι καλύτερος με μικρή πιθανότητα να βρέξει, πέρα από τη Χαλκιδική. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 20-28 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες 4-5 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Η ανάρτηση του Newsbeast με τις Οδηγίες προφύλαξης από κεραυνούς και καταιγίδες: