Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (30/6) στη Ριτσώνα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που έχει ξέσπασε στην περιοχή της Ριτσώνας κοντά στο εργοστάσιο Παπουτσάνης.

Μάλιστα, εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους για τους καπνούς.

Αυτή την στιγμή η φωτιά βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου όπου υπάρχουν ελαστικά και στρώματα. Στην πυροσβεστική έχει σημάνει συναγερμός έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χαλκίδας και συγκεντρώνονται δυνάμεις.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, της 4ης ΕΜΟΔΕ, 12 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 2 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.

Συνδρομή από υδροφόρες και μηχάνημα έργου ΟΤΑ.

Μήνυμα του 112 για τους καπνούς

«Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην περιοχή Ριτσώνας. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει μήνυμα του 112.

Καίγονται εύφλεκτα υλικά από εργοστάσιο ανακύκλωσης

Οι πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει την ευρύτερη περιοχή της Ριτσώνας, καθώς καίγονται διάφορα υλικά που υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο ενός εργοστασίου ανακύκλωσης απέναντι από το εργοστάσιο Παπουτσάνης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί κατά μήκος της παλιάς Εθνικής οδού Ριτσώνας Χαλκίδας για να μην περάσουν οι φλόγες στην ευρύτερη περιοχή, καθώς υπάρχουν κι άλλα εργοστάσια. Προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μέσα στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, όπου καίγονται εύφλεκτα υλικά μεταξύ των οποίων ελαστικά και στρώματα.

Πριν από λίγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα, λόγω της επικινδυνότητας των καπνών.

Στην ευρύτερη περιοχή εκτός από πολλά εργοστάσια υπάρχει και η δομή των προσφύγων της Ριτσώνας που όμως δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο, καθώς δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να προχωρήσουν οι φλόγες πέρα από τον συγκεκριμένο χώρο του εργοστασίου ανακύκλωσης.