Το τελευταίο 24ωρο οι πυροσβέστες και οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας αντιμετώπισαν 33 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Ορθοβούνι Καλαμπάκας

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν σε δασική έκταση στο Ορθοβούνι Καλαμπάκας. Στις 17:22 εκδόθηκε μήνυμα 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από Ορθοβούνι προς Τρυγόνα. Επιχείρησαν 72 πυροσβέστες με 3 ομάδες δασοκομάντος, 19 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

«Από την πρώτη στιγμή είμαστε στο σημείο της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς δίνοντας με τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος τη μάχη για να σωθεί το χωριό το Ορθοβούνι» σημειώνει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος. «Προχωρήσαμε άμεσα σε εκκένωση του χωριού και ο Δήμος Μετεώρων με όλες τις δυνάμεις, μηχανήματα έργου και υδροφόρες, συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσθέτει ενώ αναφέρει πως έχει «ζητήσει και από γειτονικούς δήμους και την Περιφέρεια να συνδράμουν…».

Το έργο της κατάσβεσης δυσχέραιναν οι δυνατοί άνεμοι, που πνέουν στην περιοχή.

Νωρίτερα οι φλόγες πέρασαν την κορυφογραμμή και κινήθηκαν απειλητικά και προς το κάτω μέρος του χωριού όπου εξελισσόταν προσπάθεια δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών με εκσκαπτικά μηχανήματα, όπως μετέδιδε το trikalaola.

Δρυμός Ωραιοκάστρου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στο Δρυμό Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης σε γεωργικές εκτάσεις, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες, 8 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο λίγο πριν τις 8 το απόγευμα.

Μεγάλη Σπηλιά, Μονεμβασιά

Λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί ξέσπασε φωτιά στη Μεγάλη Σπηλιά στη Μονεμβασιά σε χαμηλή βλάστηση. Στην κατάσβεση συμμετείχαν 47 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου, 15 οχήματα, 2 αεροσκάφη, και 1 ελικόπτερο. Έχει οριοθετηθεί.

Τζαρδαβέλλα Ασπρόπυργος

Την ίδια ώρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Τζαρδαβέλλα Ασπροπύργου. Επιχείρησαν 34 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου, 10 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Τρία Μοναστήρια, Ρέθυμνο

Στις 11 πμ, στην περιοχή Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση και 24 λεπτά μετά εκδόθηκε ενημερωτικό μήνυμα 112 για τους κατοίκους. Επιχείρησαν 18 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου, 8 οχήματα και 2 ελικόπτερα. Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Δροσοπηγή, Αφίδνες

Στη 1 το μεσημέρι εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική έκταση στη Δροσοπηγή στις Αφίδνες. Επιχείρησαν 37 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρου και 8 οχήματα. Είναι υπό μερικό έλεγχο.

Μοσχάτο

Στις 14:33 ξέσπασε πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Μοσχάτο, συμβολή των οδών Κεφαλληνίας & Ταξιαρχών. Επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με 9 οχήματα εκ των οποίων το ένα βραχιονοφόρο. Στις 15:10 εκδόθηκε μήνυμα του 112 προς ενημέρωση των πολιτών για τους καπνούς. Δεν υπάρχουν πλέον ενεργές εστίες.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

«Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών».

Αναφέρει το Δελτίο Τύπου της πυροσβεστικής