Πολύ δύσκολη ήταν η σημερινή ημέρα από πλευράς εντάσεως ανέμων, κάτι που δυσκόλεψε και συνεχίζει να δυσκολεύει τη μάχη της κατάσβεσης στα τρία βασικά πύρινα μέτωπα, αλλά και λόγω υψηλών θερμοκρασιών, καθώς στην Ανδραβίδα και την Καλαμάτα ο υδράργυρος έφτασε στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Όπως ανέφερε ο Θοδωρής Κολυδάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Star», μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής οι άνεμοι θα είναι ισχυροί.

Σήμερα ήταν μια πολύ δύσκολη ημέρα από πλευράς ανέμων, καθώς οι ριπές του στο αεροδρόμιο των Κυθήρων έφτασαν τα 115 km/h, δηλαδή τα 11 μποφόρ και στην Τρίπολη τα 9 μποφόρ.

Η κατάσταση αύριο, Σάββατο, θα είναι καλύτερη, με ανέμους έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο, ίσως τοπικά για λίγο και 8, αλλά με γρήγορη εξασθένηση. Τα πράγματα από πλευράς ανέμων θα είναι πολύ καλύτερα την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Πέφτουν οι άνεμοι, έντονη η αίσθηση της ζέστης  

Από την Κυριακή, που οι άνεμοι θα έχουν εξασθενήσει αρκετά, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, η θερμοκρασία δεν θα ανέβει, αλλά η αίσθηση της ζέστης θα είναι έντονη.

Παρότι στην Αθήνα η θερμοκρασία πέφτει προς το τέλος του μήνα, θα διατηρηθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά κατά 3 με 6 βαθμούς.

Αυτό ισχύει, πάντως, για όλη σχεδόν την Ευρώπη φέτος και πρακτικά σημαίνει ότι η θερμοκρασία θα είναι κατά μέσο όρο στους 36 βαθμούς στη χώρα, χωρίς να αποκλείονται τοπικά 39 με 40 βαθμοί όπως και σήμερα.

«Γενικά, βαίνουμε σε ένα καλοκαίρι με επίμονη και ενοχλητική ζέστη, η οποία δημιουργεί δυσμενείς συνθήκες για την εκδήλωση πυρκαγιών», τόνισε ο Θοδωρής Κολυδάς.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο καιρός θα είναι καλός με υψηλές θερμοκρασίες.