Τρεις θάνατοι σημειώθηκαν χθες σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Λιμενικού που επενέβη στα περιστατικά, πρόκειται για δύο πνιγμούς κι ένας θάνατος επιβάτη σε κρουαζιερόπλοιο.

Η πρώτη περίπτωση αφορά μια 70χρονη γυναίκα που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στην παραλία της Βάρκιζας το πρωί της Πέμπτης. . Η γυναίκα παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ της Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο δεύτερος θάνατος έλαβε χώρα στην Πιερία το μεσημέρι της Πέμπτης όπου μια 71χρονη γυναίκα εντοπίστηκε αναίσθητη στην παραλία των Νέων Πόρων. Αρχικά, στην ηλικιωμένη παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Πλαταμώνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Το τρίτο συμβάν έγινε στον Πειραία όταν εντοπίστηκε νεκρός ένας 64χρονος αλλοδαπός επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου (Κ/Ζ) με σημαία Μπαχάμες.Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.