Την εκτίμηση πως μέσα στον Φεβρουάριο θα έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Παιδείας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, εξέφρασε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως «ο διάλογος συνεχίζεται και μάλιστα τώρα υπάρχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, γιατί έχουμε μπει στη φάση των συγκεκριμένων προτάσεων σε όλους τους επιμέρους τομείς, με πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες από τα Πανεπιστήμια και από τα Τεχνολογικά Ιδρύματα. Θεωρώ ότι ο Φεβρουάριος θα εξαντληθεί σε αυτό το διάλογο».

Μάλιστα, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το κείμενο θέσεων του ΑΠΘ και εξαιρετικά σημαντικό για τη χώρα και για το μέλλον της, ότι ο διάλογος για την Ανώτατη Εκπαίδευση μπαίνει στην ουσία του, «δηλαδή σε πραγματικές προτάσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν όλους να συναντηθούμε εκεί που πρέπει, εκεί που συμφωνούμε «σε ένα Πανεπιστήμιο ισχυρό, Δημόσιο, σε ένα Πανεπιστήμιο με κοινωνική λογοδοσία και αξιοκρατία, σε ένα Πανεπιστήμιο με εξωστρέφεια και δημιουργικότητα. Το Πανεπιστήμιο που όλοι έχουμε ανάγκη και πάνω από όλα η χώρα».