Τρεις σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν μέσα σε μία ώρα σε Αχαΐα και Εύβοια με τον σεισμολόγο, Γεράσιμο Παπαδόπουλο, να σχολιάζει την έντονη δραστηριότητα του Εγκέλαδου.

«Νέος σεισμός πριν λίγο, 28 χλμ. νότια της Πάτρας, κοντά στο χωριό Κάτω Μαζαράκι, προκαταρκτικό μέγεθος 4,4. Ανήσυχο βλέπω τον Εγκέλαδο σήμερα» έγραψε ο σεισμολόγος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Nέος σεισμός πριν λίγο, 28 χλμ. νότια της Πάτρας, κοντά στο χωριό Κάτω Μαζαράκι, προκαταρκτικό μέγεθος 4,4. Ανήσυχο βλέπω την Εγκέλαδο σήμερα…

Posted by Gerasimos Papadopoulos on Tuesday, June 11, 2024

Ο πρώτος σεισμός στη βόρεια Εύβοια, και συγκεκριμένα στην Ιστιαία, ήταν μεγέθους 3,9 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 20:56, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ακολούθησε δόνηση 4,1 Ρίχτερ. Το επίκεντρο της πρώτης δόνησης εντοπίστηκε 5 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά των Βασιλικών σε εστιακό βάθος 13,8 χιλιομέτρων. Ο δεύτερος είχε επίκεντρο 5 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά των Βασιλικών σε εστιακό βάθος 14,5 χιλιομέτρων.

Στη συνέχεια, στις 22:08 το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 11 χιλιόμετρα, νοτιοδυτικά από τη Χαλανδρίτσα με εστιακό βάθος 20,3 χιλιόμετρα.