Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην ΕΛ.ΑΣ., μετά από ανατροπή βυτιοφόρου στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο 75,5ο χλμ, στο σημείο της γέφυρας του Ισθμού το βράδυ της Παρασκευής (07/06).

Στο σημείο εκδηλώθηκε εκδηλωθεί φωτιά με αποτέλεσμα να επικρατήσει στο σημείο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ακούστηκαν και συνεχίζουν να ακούγονται εκρήξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική η ένταση της φωτιάς λίγο μετά τις 23:00 είχε μειωθεί αλλά η κατάσταση παραμένει σοβαρή. Ο οδηγός του βυτιοφόρου μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα που υπέστη κατά την ανατροπή, ενώ δεν φέρει εγκαύματα.

Πώς κινούνται τα οχήματα

Εξαιτίας της φωτιάς διεκόπη η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ολυμπίας Οδού με αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων με ακινητοποιημένα οχήματα. κυρίως στο ύψος των διοδίων Ελευσίνας.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία έχουν κλείσει τα διόδια Καλαμακίου, ενώ γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον κόμβο Επιδαύρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και στη Γέφυρα Κόμβου Λουτρακίου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.

Επιπρόσθετα, λόγω του περιστατικού παρατηρείται αυξημένη κίνηση πριν τα διόδια Καλαμακίου.

Εχει διακοπεί η κυκλοφορία και στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων αλλά και στο ύψος που βρίσκονται τα διόδια Ελευσίνας.

Τα οχήματα εκτρέπονται προς Αθήνα. Στην Πάτρα, εκτρέπονται όλα τα οχήματα στα διόδια του Κιάτου.

Οπως τόνισε ο Συγκοινωνιολόγος της Ολυμπίας Οδού Γιάννης Χανδάνος μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100.3, συνιστάται να αναβληθούν τυχόν διαδρομές και ταξίδια που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν, πέριξ του συμβάντος, λόγω της αναταραχής που έχει προκληθεί.

Ήχησε το 112

Εστάλη μήνυμα από το 112 σε κατοίκους ορισμένων περιοχών το οποίο ενημερώνει τους οδηγούς για την ύπαρξη της φωτιάς καθώς και για τις μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονται.

Στο μεταξύ σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο ατύχημα δεν ενεπλάκη άλλο όχημα, ενώ αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο πραγματοποιούν διαβροχή και ρίχνουν ειδικό κατασβεστικό υγρό.

Στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με εννιά οχήματα.