Μπροστά σε ένα παράξενο θέαμα βρέθηκαν οι κάτοικοι του Γραμματικού και του Βαρνάβα, όταν είδαν από τις βρύσες των σπιτιών τους να τρέχει… ροζ νερό.

Ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα, Βαγγέλης Σωτηρίου, μιλώντας στο Action24 ανέφερε ότι το νερό έγινε ροζ μετά από μια διακοπή ρεύματος.

«Έμεινε χαμηλή η πίεση δικτύου. Μετά επανήλθε το ρεύμα και εμφανίστηκε το ροζ νερό», είπε.

«Είδαμε τα αντλιοστάσια δεν έχουν παραβιαστεί. Το Γραμματικό είναι από γεωτρήσεις. Ενημερώσαμε τον κόσμο να μην πιει νερό. Και τα σχολεία. Αδειάσαμε τα δίκτυα, δύο φορές κάναμε καθαρισμούς. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν. Τώρα το νερό είναι κανονικό. Δεν είχαμε συμβάν. Έχουμε στείλει για αναλύσεις στο σημείο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα.

Όπως ανέφερε ο Β. Σωτηρίου, «δεν είναι σίγουρα από γεώτρηση και τις δεξαμενές, είναι από το δίκτυο».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Γραμματικού, Τάσος Χρυσίνας, είπε ότι: «το ροζ νερό εμφανίστηκε αλλά δεν βρήκαμε από πού προήλθε. Οι κάτοικοι πίνουν εμφιαλωμένο νερό».

«Πήγαμε στα σχολεία εμφιαλωμένα. Είπαμε να μην χρησιμοποιήσει κανείς νερό για καμία χρήση μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις», τόνισε.

Την περασμένη Τετάρτη (05/06) ο δήμος Μαραθώνα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Διακοπή υδροδότησης στην Κοινότητα Βαρνάβα.

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω διακοπής ρεύματος της Δ.Ε.Η. στα αντλιοστάσια, θα υπάρχει διακοπή υδροδότησης στο κέντρο του Βαρνάβα έως τις απογευματινές ώρες, με μεγαλύτερη επιβάρυνση στα σπίτια που βρίσκονται πιο ψηλά όπου εκεί θα καθυστερήσει η αποκατάσταση του προβλήματος υδροδότησης».