Την ίδια στιγμή που ο πληθωρισμός καλπάζει, οι μισθοί μειώνονται και οι τιμές ανεβαίνουν κάνοντας όλους μας να ψάχνουμε τρόπος να αξιοποιήσουμε ακόμα και το τελευταίο ευρώ μας, τα καταστήματα της φιλοσοφίας όλα με ένα ευρώ, αρχίζουν να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια.

Επιχειρηματίες που έπιασαν από νωρίς τον παλμό της εποχής και κατανόησαν την ανάγκη των καταναλωτών για φτηνά αλλά και χρήσιμα προϊόντα ψάχνουν καθημερινά και φέρνουν στα καταστήματα τους προϊόντα που εκτός από φτηνά αφού δεν κοστίζουν παρά ένα μόλις ευρώ, είναι και χρήσιμα.

Η μεγάλη ποικιλία που μπορεί να συναντήσει κανείς σε αυτά τα καταστήματα, περιλαμβάνει από βασικά είδη σερβιρίσματος όπως πιάτα, ποτήρια, κούπες και μαχαιροπίρουνα, έως και προϊόντα περιποιήσεις προσώπου και σώματος, αλλά ακόμα και κοσμήματα.

Χαρακτηριστική είναι η έκπληξη αρκετών από τους χιλιάδες πελάτες αυτών των καταστημάτων που παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν πως τα προϊόντα πωλούνται προς ένα ευρώ, μπαίνουν στη διαδικασία να ρωτάνε ξανά και ξανά για την τιμή κάποιον προϊόντων αδυνατώντας να πιστέψουν το πόσο φτηνά είναι.

Από την άλλη για τους επιχειρηματίες που έχουν το συγκεκριμένο τύπο καταστημάτων η διαδικασία εύρεσης εμπορευμάτων αλλά και διεύρυνσης της ποικιλίας σε αυτά αποδεικνύεται πραγματική μάχη καθώς οι τιμές κόστους πολλές φορές είναι απαγορευτικές για να μπορούν στη συνέχεια τα προϊόντα να πουληθούν με τιμή ένα ευρώ.

Και αυτό σημαίνει ότι με το περιθώριο κέρδους να κυμαίνεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα τα συγκεκριμένα καταστήματα στηρίζονται στο μεγάλο αριθμό πωλήσεων και τη μαζική προσέλευση του κόσμου ώστε να μπορούν να διατηρήσουν την βιωσιμότητά τους .

Κάτι που όπως φαίνεται τα καταφέρνουν αφού σε αντίθεση με την ισχνή κίνηση που έχει η υπόλοιπη αγορά, τα συγκεκριμένα καταστήματα κυριολεκτικά σφύζουν από ζωή.