Υλικά
- 100 γραμμάρια δημητριακά
- 300 γραμμάρια σφολιάτα
- 5 μπανάνες
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 5 γραμμάρια κανέλα
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ., κατά προτίμηση αντικολλητικό, βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το τοποθετούμε πάνω στην εστία σε μέτρια φωτιά.
- Όταν το μείγμα καραμελώσει και πάρει σκούρο χρώμα, αποσύρουμε και κινούμε το ταψί έτσι ώστε η καραμέλα να απλωθεί παντού. Σημαντικό είναι η φωτιά να είναι χαμηλή και να ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα.
- Απλώνουμε επάνω στην καραμέλα τα δημητριακά και τις μπανάνες που έχουμε κόψει κατά μήκος.
- . Σκεπάζουμε με τη σφολιάτα την οποία τρυπάμε σε μερικά σημεία με ένα μαχαίρι.
- Με μία σπάτουλα πιέζουμε περιμετρικά να κλείσουμε καλά τη σφολιάτα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 190 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και αναποδογυρίζουμε προσεκτικά μην καούμε από την καραμέλα.